Σ.Τουλουπιδης: Αυθαιρετες οι πραξεις Καραμπινη ως Πρυτανη του ΔΠΘ• ανυπαρκτες οι αποφασεις της Συγκλητου

Η διαπιστωτική πράξη που εκδόθηκε

Στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης, με την οποία διαπιστώνεται ότι ο κ. Αθανάσιος Καραμπίνης «ουδέποτε επανήλθε στα πρυτανικά του καθήκοντα» αλλά ετέθη εκ νέου σε  αποχή από τα πρυτανικά του καθήκοντα με νέα απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, προχώρησε σήμερα ο Πρυτανεύοντας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σταύρος Τουλουπίδης.
 
Στην σχετική πράξη ο κ. Τουλουπίδης διαπιστώνει πως όλες οι πράξεις του κ. Καραμπίνη τις οποίες άσκησε «αυθαιρέτως» ως Πρύτανης όπως αναφέρει είναι ανυπόστατες, συμπεριλαμβανομένης της σύγκλησης της έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου, την περασμένη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, τις αποφάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει ως «ανύπαρκτες».
 
Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης του κ. Καραμπίνη, ο ίδιος συγκάλεσε σχετική συνέντευξη τύπου αλλά και συνεδρίαση της Συγκλήτου όπου ελήφθησαν αποφάσεις για απομάκρυνση των κ.κ. Σταύρου Τουλουπίδη και Παντελή Μπότσαρη από τις θέσεις των αναπληρωτών Πρύτανη και όριζε ως αναπληρωτή Πρύτανη τον κ. Χ. Κουκουρλή.

Η διαπιστωτική πράξη αναλυτικά έχει ως εξής:
 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
Ο ΠΡΥΤΑΝΕΥΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

 

Έχοντας υπόψη:

  • Την με αριθ. πρωτ. ΕΜΠ3412/Ζ2/4-7-2017 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νου Γαβρόγλου.
  • Την υπ’ αριθμ. 465/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
  • Την με αρ. πρωτ. Φ140.ΕΜΠ/1416/Ζ2/5-3-2018 δεύτερη απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νου Γαβρόγλου.
  • Το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος.
  • Τις διατάξεις του Ν. 3068/2002.
Διαπιστώνεται

ότι ο Πρύτανης, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραμπίνης ουδέποτε επανήλθε στα πρυτανικά του καθήκοντα, παρά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 465/2018 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (σχετ. με αρ. 2), εφόσον δεν εκδόθηκε προς τούτου διαπιστωτική πράξη της διοίκησης, αλλά αντίθετα και σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, εκδόθηκε η με αριθ. πρωτ. Φ140.ΕΜΠ/1416/Ζ2/5-3-2018 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (σχετ. με αρ. 3) με την οποία τίθεται αιτιολογημένα πλέον σε αποχή από τα πρυτανικά του καθήκοντα και κατ΄επέκταση αντικαθιστά την προηγούμενη πράξη (σχετ. με αρ. 1) που ακυρώθηκε.
Συνακόλουθα διαπιστώνεται ότι όλες οι πράξεις του Καθηγητή κ. Αθανάσιου Καραμπίνη στις οποίες προέβη ως ασκών αυθαιρέτως πρυτανικά καθήκοντα από 1-3-2018 είναι ανυπόστατες.
Επίσης ανυπόστατη είναι και η υπό αυτού αναρμοδίως συγκληθείσα έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου της 5-3-2018, η οποία θεωρείται ως μη γενόμενη, οι δε αποφάσεις της ανύπαρκτες, μη παράγοντας κανένα έννομο αποτέλεσμα.

Ο Πρυτανεύων Καθηγητής
Σταύρος Τουλουπίδης

 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.