Ο σωζων εαυτον σωθητω…

Της έκδοσης

Όλοι θέλουν να σώσουν την Θράκη. Όλοι. Τόσους σωτήρες, η περιοχή μας έχει πολλά χρόνια να δει, τόσο σε επίπεδο ακαδημαϊκό όσο και πολιτικό και οικονομικό.
 
Όλοι έρχονται, τονίζουν τη σημασία της Θράκης, μας λένε ακρίτες, ότι φυλάμε Θερμοπύλες, ότι είμαστε η αρχή της Ελλάδας και άλλα τέτοια κλισέ, για τα οποία αν ο κάθε πολιτικός ή μη που τα έλεγε άφηνε και ένα ευρώ, θα ήμασταν από τις πλουσιότερες, και όχι η φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας.
 
Αλλά δυστυχώς επειδή οι πολιτικοί έχουν αποδειχθεί γαλαντόμοι στα λόγια, αλλά κάπως τσιφούτηδες στην πράξη, το μόνο το οποίο έχουμε να περιμένουμε είναι οι σωτήρες.
 
Το νεότερο κρούσμα, αλλά είμαστε σίγουροι όχι το τελευταίο, το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έθεσε ξανά σε αποχή τον πρύτανη του ΔΠΘ κ. Α. Καραμπίνη, γιατί η πρώτη φορά… δεν έπιασε.
 
Η αιτιολογία που προβλήθηκε, για την πραγματικά εντυπωσιακή ταχύτητα αντίδρασης του Υπουργείου, στην οποία είναι αλήθεια πως δεν μας έχει συνηθίσει το Ελληνικό δημόσιο, είναι η διασφάλιση της ακαδημαϊκότητας του ΔΠΘ, ένας όρος αόριστος, σαν την ησυχία, ο οποίος μπορεί να σημαίνει ότι κανείς ψυχανεμίζεται.
 
Έτσι λοιπόν έρχονται και αυτοί να σώσουν το πανεπιστήμιο, όπως άλλωστε το έσωσαν και τόσοι άλλοι, και θα έρθουν και μετά από αυτούς να σώσουν το ΔΠΘ, τη Θράκη, κτλ., όμως μυστηριωδώς μετά από τόσα χρόνια και τόσα σωσίματα, βλέπουμε να είμαστε στα ίδια και χειρότερα
 
Τελικά μήπως το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα μας σώσει, αλλά ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες; Μήπως, ακόμα περισσότερο, ο μόνος που μπορεί να μας σώσει από τους σωτήρες, είμαστε εμείς οι ίδιοι που πρέπει να σώσουμε τους εαυτούς μας; Μπορεί και όχι. Άλλωστε αν γινόταν αυτό, θα έπρεπε οι σωτήρες μας να προσπαθήσουν να σώσουν κανένα άλλο, και τέτοιο κακό δεν θα το ευχόμασταν σε κανένα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.