Αμφιβολιες για τις δυνατοτητες απορροφησης των παιδιων της Κομοτηνης στα Νηπιαγωγεια

Μετά τη θέσπιση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών

Τις αμφιβολίες του για την δυνατότητα απορρόφησης των νηπίων τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία της Κομοτηνής, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να θεσπίσει την υποχρεωτική εκπαίδευση τους, ακόμα και αν εφαρμοστεί σε ορίζοντα τριετίας, εξέφρασε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης τόσο λόγω της υστέρησης των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και της άμεσης δυνατότητας δημιουργίας νέων.
 
Η συζήτηση για το θέμα άνοιξε με την ανάγνωση της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα, με τον επικεφαλής της κ. Νίκος Φακιρίδη να ζητάει ενημέρωση για το πώς επηρεάζει το Δήμο Κομοτηνής το θέμα, κάτι που έκαναν και άλλες παρατάξεις του συμβουλίου.
 
Ο κ. Πετρίδης υπενθύμισε ότι παλαιότερα, και σε άλλες εποχές τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά,  η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, είχε ζητήσει την υποχρεωτικότητα της διετούς εκπαίδευσης στα Νηπιαγωγεία, με το πέρασμα τους όμως στην τοπική αυτοδιοίκηση, μαζί φυσικά με τους ανάλογους πόρους.
 
Το κυριότερο πρόβλημα όμως προκύπτει από την συγκυρία, γιατί αυτές τις εποχές η σχολική στέγη υστερεί σε ότι αφορά τη χωρητικότητα και την ποιότητα, ενώ οι παιδικοί σταθμοί βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ότι οι υπόλοιπες υποδομές.
 
Έτσι το πρώτο που μπαίνει είναι η κτιριακή υποδομή, η οποία στο Δήμο Κομοτηνής ενώ είναι καλή για τους παιδικούς σταθμούς, υστερεί σε όλα τα άλλα επίπεδα, και μάλιστα το ένα Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε χώρο που νοικιάζει ο Δήμος για αυτό το λόγο.
 
Έτσι θεωρεί πως η εφαρμογή του μέτρου, θα πάσχει στην περιοχή μας, ίσως και πέρα του τριετούς χρόνου προσαρμογής που δίνει το Υπουργείο, μιας και η δημιουργία νέων υποδομών δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συνθήκες.
 
Όσο για το πέρασμα των βρεφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αποδέχτηκε ότι στέκεται, και κοινωνικά και θεωρητικά, προσκρούει όμως σε υποδομές για να μετατραπούν οι δομές σε βρεφικές, κάτι που πάντως ήδη έχει ξεκινήσει ο Δήμος Κομοτηνής, με δύο βρεφονηπιακούς να ξεκινούν τη λειτουργία τους από την επόμενη χρονιά και να γίνονται κινήσεις για να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.