Ημεριδα για τις αλλαγες στα ισχυοντα των προσωπικων δεδομενων απο το Επαγγελματικο και Βιοτεχνικο Επιμελητηριο

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης σε συνεργασία με την εταιρεία Business Support Services διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μάρτιου 2018 και ώρα 18.00 ανοικτή ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την προσαρμογή και τις υποχρεώσεις λόγω εφαρμογής του νέου Κανονισμού Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
 
Από τον Μάιο του 2018 καθίσταται υποχρεωτική η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) σε όλα τα κράτη μέλη και μη, αφορώντας όλους του Ευρωπαίους πολίτες ακόμη και εκτός Ε.Ε.
 
Στην πράξη -δεδομένης και της διεύρυνσης του ορισμού του όρου «προσωπικά δεδομένα»- αφορά όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις καθώς και τις κρατικές αρχές που με οποιοδήποτε τρόπο συγκεντρώνουν, επεξεργάζονται και εν γένει διαχειρίζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πελατών, σχετιζόμενων με τους πελάτες τους, εργαζόμενων, συνεργατών ή άλλων φυσικών προσώπων.
 
Σκοπός η προστασία των προσωπικών δεδομένων που οδηγούν σε ταυτοποίηση. Απώτερος στόχος η ενιαία αντιμετώπιση – εφαρμογή των σχετικών κανόνων που αφορούν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην νέα εποχή απειλών όπου το κυβερνοέγκλημα και οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται γεωμετρικά.
 
Η διαμόρφωση ενός ενιαίου νομικού πλαισίου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης , θέτει μια σειρά περιορισμών και νέων υποχρεώσεων στις επιχειρήσεις σχετικά με:
 
• Την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σε όλο το κύκλο ζωής τους, από τη συλλογή έως και την καταστροφή τους.
• Τη δυνατότητα μεταφοράς τους σε άλλες χώρες
• Την προστασία των δικαιωμάτων των φυσικών προσώπων
• Την ασφάλεια (εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα, διαθεσιμότητα) των προσωπικών δεδομένων
• Τις ενέργειες γνωστοποίησης που οφείλει να κάνει η επιχείρηση σε περίπτωση παραβίασης.
 
Το κόστος μη συμμόρφωσης- σε περίπτωση παράβασης- επιφέρει σημαντικά αυξημένα πρόστιμα που ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της, φθάνουν έως τα 20 εκατομμύρια ευρώ ή το 4% του συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών.
 
Εισηγητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος -Γενικός Διευθυντής της Business Support Services.
 
Info
Είσοδος ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.