Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Death wish» και «Ο θάνατος του Στάλιν» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Δύο νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού γι’ αυτήν την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis. Ο λόγος για  την περιπέτεια «Death wish» με τον Μπρους Ουίλις στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την κωμωδία «Ο θάνατος του Στάλιν» σε σκηνοθεσία του Αρμάντο Ιανούτσι.
 
Παράλληλα συνεχίζουν τις προβολές τους στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής και αυτή την εβδομάδα το θρίλερ «Το κόκκινο σπουργίτι» σε σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς, όπως επίσης η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη άλλου ένα σουπερ ήρωα της Marvell, του «Black Panther» και η ταινία φαντασίας «Η μορφή του νερού» σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.
 
Τέλος  το πρόγραμμα του Odeon Kosmopolis  για το Σαββατοκύριακο, ενισχύεται με ταινίες που ενδείκνυνται για οικογενειακές εξόδους. Ο λόγος για τις ταινίες animation «Ο άνθρωπος των σπηλαίων» και «Ταντ: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Death wish
 
O Δρ. Πολ Κέρσι είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης και επιτυχημένος χειρουργός που βλέπει από απόσταση τη βία να εξαπλώνεται στην πόλη του. Μέχρι που η γυναίκα του και η νεαρή κόρη του βρίσκονται άγρια δολοφονημένες στο σπίτι τους στα προάστια. Με την αστυνομία να έχει προς εξιχνίαση δεκάδες ακόμα εγκλήματα, ο Πολ, διψασμένος για εκδίκηση, παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Όμως, καθώς οι δολοφονίες αυξάνονται στην πόλη, οι κάτοικοι και τα μίντια αρχίζουν να αναρωτιούνται αν ο ανελέητος εκδικητής είναι ένας φύλακας άγγελος ή απλώς ο… Χάρος.

Ο θάνατος του Στάλιν
 
Βρισκόμαστε στην ΕΣΣΔ, το 1953, και σε εκείνες τις πολυτάραχες ώρες και μέρες που ακολούθησαν τον θάνατο από εγκεφαλικό του «πατερούλη», Ιωσήφ Στάλιν. Καθώς το τσακισμένο κορμί κείτεται στο έδαφος του καλοκαιρινού του καταφυγίου στα προάστια της Μόσχας, κι ενώ τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως, οι υψηλά ιστάμενοι σύμβουλοι παλεύουν διεκδικούμενοι να καλύψουν το κενό εξουσίας, οδηγώντας τη Σοβιετική Ένωση σε βίαιη αβεβαιότητα.
 
Το κόκκινο σπουργίτι

Η Ντομινίκα Εγκόβορα είναι πολλά πράγματα: αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατεύσει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Πρίμα μπαλαρίνα που η θηριωδία ώθησε το σώμα και τον νου της στο απόλυτο όριο. Μάστορας του ξελογιάσματος και του πολέμου παραπλάνησης. Όταν παθαίνει έναν τραυματισμό που τερματίζει την καριέρα της, η Ντομινίκα και η μητέρα της πατρονάρονται ώστε να καταταχτεί στη σχολή Σπάροου, μια μυστική υπηρεσία που εκπαιδεύει ιδιαίτερους ανθρώπους όπως η Ντομινίκα και να χρησιμοποιούν αναλόγως τα σώματα και τα μυαλά τους ως όπλα. Αφού υποφέρει της σαδιστικής διαδικασίας εκπαίδευσης, μπαίνει στο πλέον επικίνδυνο πρόγραμμα που έχει ποτέ παραχθεί. Η Ντομινίκα πρέπει πλέον να εναρμονίσει αυτό που ήταν με τις δυνάμεις που τώρα ελέγχει, και η ζωή της να βρίσκεται μόνιμα στην κόψη του ξυραφιού, όπως κι αυτών που νοιάζεται, με έναν πράκτορα της ΣΙΑ να προσπαθεί να την πείσει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί. 
 
Black Panther
 
Μετά την πρώτη του εμφάνιση στο δρόμο του Captain America και μετά το θάνατο του πατέρα του, ο βασιλιάς Τ`Τσαλά επιστρέφει στην πατρίδα του, τη Γουακάντα -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους- για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του Τ`Τσαλά-βασιλιά -και Black Panther- δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Γουακάντα, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Black Panther, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να προστατέψει τον λαό του.

Η μορφή του νερού
 
1963, καταμεσής του Ψυχρού Πολέμου. Σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης, κρυμμένο και ασφαλισμένο από τα μάτια του κοινού, η μοναχική Ελίσα ζει αιχμάλωτη σε άκρα ησυχία και απομόνωση. Η ζωή της θα αλλάξει για πάντα όταν αυτή και μια συνάδελφος της, η Ζέλντα, ανακαλύπτουν ένα μυστικό πείραμα της κυβέρνησης.

Μόνο σήμερα και αύριο

Ο άνθρωπος των σπηλαίων

Στις αυγές της ανθρωπότητας, όταν προϊστορικά πλάσμα και μαμούθ κατακλύζανε τη Γη, ο τολμηρός άνθρωπος των σπηλαίων Νταγκ, μαζί με το φιλαράκι του τον Χόγκνομπ, ενώνει τη φυλή του ενάντια στους πολέμαρχους της Εποχής του Χαλκού, σε μια μάχη όπου θέλει να τους νικήσει μέσα στο ίδιο τους το παιχνίδι. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα στην ιστορία.

Ταντ: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα

Ο Ταντ, ένας πολύ γλυκός και φιλότιμος εργάτης που λατρεύει την αρχαιολογία, προσκαλείται από τη φίλη του, Σάρα, που είναι αναγνωρισμένη αρχαιολόγος και εξερευνήτρια, στο Λας Βέγκας, όπου η Σάρα θα παρουσιάσει την τελευταία της ανακάλυψη: ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περίφημου περιδέραιου του μυθικού βασιλιά Μίδα. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από εκείνους που θέλουν να κλέψουν το περιδέραιο και να αποκτήσουν τις μοναδικές του δυνάμεις, ο Ταντ θα γυρίσει τον κόσμο για να την σώσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.