Επιασε κορυφη με ανατροπη ο Ιασμος, παραπονα για την διαιτησια εχει το Κοσμιο!

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου - ΠΑΟΚ Κοσμίου 2-1(+Video & Gallery)

Στο “Απόστολος Σουλιώτης” ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ Κοσμίου στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή “πιάνοντας”  έτσι τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση με 48 βαθμούς.

Οι 150 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο του Ιάσμου παρακολούθησαν ένα παιχνίδι με κακό ρυθμό στο πρώτο μέρος αλλά ένα πολύ ενδιαφέρον δεύτερο ημίχρονο με πολλές ευκαιρίες και δυνατές μονομαχίες εκατέρωθεν.

Οι “ασπρόμαυροι” μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και φάνηκαν να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες όντας μπλοκαρισμένοι από την πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία των παιχτών του κ.Αϊβάζη.
Στην δεύτερη ευκαιρία που κατάφερε να “βγάλει” η ομάδα του Κοσμίου ο Φώτης Ξενάκης έπειτα από όμορφη ψηλοκρεμαστή πάσα του Αραμπατζή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπουτσίδη για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο κ.Σπυριάδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αμοιρόπουλο (αριστερό μπακ) δίνοντας εντολή στον Βιόπουλο να παίξει ως εξτρέμ, μία κίνηση που όπως φάνηκε ήταν το σημείο κλειδί της αναμέτρησης καθώς έκτοτε οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί.

Να σημειωθεί ότι στο 58' ο Γιάπρακτσης φάνηκε να δέχεται αντικανονικό μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι με τον κ.Κακουλίδη ωστόσο να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι.
Στο 63' ήρθε η ισοφάριση για τον Μέγα με ωραία ενέργεια του Βιόπουλου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ξεσηκώνοντας τον κόσμο στις κερκίδες.

Όπως ήταν φυσικό από εκείνο το σημείο ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση του παιχνιδιού και άσκησε τρομερή πίεση στον αντίπαλο που έδειξε να επηρεάζεται από το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Μέγας κυριαρχούσε σ΄εκείνο το χρονικό σημείο και στο 76' ο Ρομπέρ εκτέλεσε κόρνερ με την μπάλα να περνάει απ' όλους και τον Αντωνιάδη να πλασάρει από κοντά για το 2-1 μέσα σε ντελίριο πανηγυρισμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν παράπονα προς τον διαιτητή Κακουλίδη ζητώντας επιθετικό φάουλ στην φάση του γκολ.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού (97'), ο Ρουμπιές ισοφάρισε σε 2-2 για τους φιλοξενούμενους με τον βοηθό όμως να υποδεικνύει μάλλον λανθασμένα οφσάιντ και τους παίχτες αλλά και τον προπονητή του Κοσμίου να τρέχουν προς το μέρος του διαμαρτυρόμενοι γι' αυτή του την υπόδειξη.
Το αποτέλεσμα αυτής της διαμαρτυρίας ήταν η αποβολή του Σάββα Αϊβάζη από τον πάγκο της ομάδας του.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τόσο για την μεγάλη αυτή νίκη όσο και για το γεγονός ότι πάτησαν κορυφή (σ.σ μαζί με τον ΠΑΟΚ) μετά από πολύ καιρό και αυτό σίγουρα τους τονώνει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι  καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο του Ιάσμου για την προσφορά τους στην ομάδα: ο ποδοσφαιριστής του Κοσμίου Βαγγέλης Χατζητουλούσης αλλά και ο προπονητής των φιλοξενουμένων Σάββας Αϊβάζης ειδικά όταν ο τελευταίος ενδιαφέρθηκε και βοήθησε τον Βιόπουλο όταν τραυματίστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Το ρολόι της αναμέτρησης:
2' Σέντρα του Νάνου από τα δεξιά με τον Χατζητουλούση να “πιάνει” μονοκόμματο σουτ που κατέληξε όμως στην αγκαλιά του Παπουτσίδη.
25' Μεγάλη ευκαιρία για τον Μέγα όταν έπειτα από σουτ του Καραπάτσιου ο Τριάντος έδιωξε πάνω στην γραμμή σε κόρνερ.
33' ΓΚΟΛ. Ψηλοκρεμαστή πάσα του Αραμπατζή με τον Ξενάκη να μπαίνει ωραία από τα αριστερά στην περιοχή και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

45' Σουτ Ξενάκη από τα αριστερά με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να έχει σωστή θέση και να μπλοκάρει χαμηλά.
58' Διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για πέναλτι σε βάρος του Γιάπρακτση.
Παρόλο που ο διαιτητής είχε καλή θέση φαίνεται να υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον αρχηγό του Κοσμίου.
63' ΓΚΟΛ. Ο Βιόπουλος με ωραία ενέργεια από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Δεληγιάννη για το 1-1.

73' Ωραία κούρσα του Ρομπέρ από τα αριστερά με τον Γάλλο να “σπάει” όμορφα στον Αντωνιάδη που αν και ανενόχλητος θα κάνει αδύναμο σουτ με τον Δεληγιάννη να μπλοκάρει εύκολα.
75' Πολύ δυνατό σουτ του Βιόπουλου με τον Δεληγιάννη να αποκρούει την μπάλα και αυτή να ακουμπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.
76' ΓΚΟΛ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ήρθε και το 2-1 με τον Ρομπέρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και την μπάλα να περνάει απ΄όλους και να καταλήγει στον Αντωνιάδη που από κοντά έκανε το 2-1 για τον Ίασμο.

Παράπονα για επιθετικό φάουλ εξέφρασαν οι άνθρωποι του Κοσμίου.
90+7 Έπειτα από σέντρα του Γιάπρακτση ο Ρουμπιές με γυριστό σουτ ισοφάρησε για τον ΠΑΟΚ με τον βοηθό να ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ και να προκαλεί τον έντονο εκνευρισμό των φιλοξενούμενων.
Ο Κακουλίδης απέβαλε δικαιολογημένα τον coach ΑΪβάζη για έντονη διαμαρτυρία.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου(Ανέστης Σπυριάδης): Παπουτσίδης, Αμοιρόπουλος, Βιόπουλος(90' Κωστίδης), Χουσεΐν Σ., Λειβαδιώτης,Κλής, Γιαννακιτσίδης, Χουσεΐν Χ.(46' Ντερμιτσίδης), Καραπάτσιος(46' Αμοιρόπουλος), Αντωνιάδης, Ρομπέρ.

ΠΑΟΚ Κοσμίου(Σάββας Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος, Τριάντος, Αγγελής, Ζαγγούλος, Γιάπρακτσης, Λεβεντέλλης(78' Βοργιατζίδης), Αραμπατζής(66' Γαβριήλ), Ρουμπιές, Χατζητουλούσης, Ξενάκης.

Δηλώσεις Ανέστη Σπυριάδη – Προπονητής Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου

Δηλώσεις Σάββα Αϊβάζη – Προπονητής ΠΑΟΚ Κοσμίου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.