Στην Κομοτηνη η Περιφερειακη Συνδιασκεψη Συνδεσμων – Ενωσεων ΑΜ-Θ της Π.Ο.Α.Σ.Α.

Μεγάλη η συμμετοχή των αποστράτων και με εκπροσώπους από Κιλκίς, Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 10 Μαρτίου στην Κομοτηνή, η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων – Ενώσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της  Π.Ο.Α.Σ.Α., που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των μελών των πρωτοβάθμιων Σωματείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης γύρω από τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.
 

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα  της Π.Ο.Α.Σ.Α., των  Συνδέσμων  και των Ενώσεων,  οικονομικά θέματα που αφορούν το ΕΤΕΑΕΠ, τις συντάξεις, ζητήματα χηρείας, υγειονομικής περίθαλψης, των αναπροσαρμογών των συντάξεων που επέφεραν οι νόμοι Ν. 4387/2016 και Ν.4472/2017 με βάση την πορεία των δικαστικών διεκδικήσεων του κλάδου, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα να δηλώσουν την συμπαράστασή τους προς τους οικείους των δύο  Ελλήνων  στρατιωτικών,  που  βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφάλειας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας,  με την ευχή να  επιστρέψουν σύντομα  στις εστίες τους. 

Η ενημέρωση κινητήριος μοχλός για κινητοποιήσεις 

Όπως εξήγησε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων ν. Ροδόπης και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Τσαβδαρτζής, η Συνδιάσκεψη αυτή είναι η δεύτερη που υλοποιείται, μετά την αντίστοιχη που είχε γίνει στο Άεργος και αφορά στην υπόσχεση της Ομοσπονδίας να παράσχει καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση στα μέλη του, ώστε όντας ενημερωμένοι, να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας που αφορούν στις διεκδικήσεις του κλάδους.
 

Στόχος ακόμα της συνδιάσκεψης είναι και η ενημέρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε, όπως εξήγησε ο κ. Τσαβδαρτζής, «να σταθούν στο πλευρό μας συμπαραστάτες, μεταφέροντας τα αιτήματα και μηνύματά μας στην κεντρική διοίκηση».
 
Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος στόχος, αν κρίνει κανείς τόσο από την συμμετοχή των μελών όσο και από την συμμετοχή των επισήμων που παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, στέφθηκαν με επιτυχία.
 
Πιο συγκεκριμένα στην  Συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Μουρτίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θέμης Τζενετίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Αν. Μακεδονίας & Θράκης Υποστράτηγος κ.Νικόλαος Μενεξίδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης κ.Λάμπρος Τσιάρας, η κ. Κορίνα Ζούπη, Ταμίας της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. Αν. Μακεδονίας & Θράκης, η κ. Ζωή Σκευά, πρόεδρος της I.P.A. Ροδόπης, καθώς και ο κ. Παναγιώτης Χατζηδημητρίου, Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν. Ροδόπης.
 

Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους  Συνδέσμους – Ενώσεις των Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς.
 
Την έναρξη και το συντονισμό των εργασιών έκανε ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΑ κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ενώ ο κ. Τσαβδαρτζής απηύθυνε χαιρετισμό προς όλα τα μέλη που προσήλθαν στην Συνδιάσκεψη.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.