Με τους γονεις των δυο Ελληνων στρατιωτικων συναντηθηκε ο Φ. Κουβελης

«Αν ήταν το δικό σας παιδί, κύριε υπουργέ, τι παραπάνω θα κάνατε;» ρώτησε η μητέρα του Δ. Κούκλατζη τον αν. υπουργό

Με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να κρατούνται για 13η ημέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης και εν αναμονή του κατηγορητηρίου που θα συντάξει ο Τούρκος εισαγγελέας, εκπρόσωποι της κυβέρνησης βρέθηκαν σήμερα στην Ορεστιάδα, όπου είχαν συναντήσεις με τους γονείς των Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη.
 
Αντιμέτωπος με την αγωνία της μητέρας του Δ. Κούκλατζη ήρθε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, αφήνοντας αναπάντητο το ερώτημά της: «Αν ήταν το δικό σας παιδί, κύριε υπουργέ, τι παραπάνω θα κάνατε;».
 
Ο κ. Κουβέλης, που συνοδεύονταν από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αλκιβιάδη Στεφανή, και τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο, Γεώργιο Καμπά, διαβεβαίωσε τους γονείς ότι γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης όλες οι αναγκαίες προσπάθειες για να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι δύο στρατιωτικοί.
 
«Ήρθα ακριβώς για να σας δω και να σας πω ότι είναι συνεχής η προσπάθειά μας, σε πολλά και πολλαπλά επίπεδα, προκειμένου τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, τα στελέχη μας να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι συστηματική, επίμονη, η προσπάθεια που καταβάλλουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς, πονάτε, όλοι μας πονάμε για την υπόθεση αυτή, πολύ περισσότερο εσείς. Η διαβεβαίωσή μας, νομίζω ότι πρέπει να είναι δεδομένη προς εσάς: Ό,τι είναι δυνατόν το κάνουμε και να είστε βέβαιοι πως το κάνουμε και επίμονα και συστηματικά. Σας έχει μιλήσει και ο Αρχηγός, οι προσπάθειες συνεχίζονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αναμένουμε να είναι γρήγορη η επιστροφή των παιδιών στην πατρίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.
 
Αργότερα σε δηλώσεις του ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως είναι μια υπόθεση η οποία πρέπει να προσδιοριστεί στις πραγματικές της διαστάσεις. «Πρόκειται για ένα μεθοριακό επεισόδιο και τίποτε περισσότερο από αυτό το οποίο αντιστοιχεί σε ένα μεθοριακό επεισόδιο» τόνισε ο ίδιος.
 
Παράλληλα ο κ. Κουβέλης έσπευσε να  δηλώσει για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πως «δεν επιθυμούμε τη συνέχιση της κράτησής τους. Η κράτησή τους δεν δικαιολογείται, παρά μόνο επιχειρείται να δικαιολογηθεί, στο όνομα της  σύνδεσης του κατηγορητήριου από την πλευρά της τουρκικής δικαστικής αρχής».
  

Συνάντηση και με τον Ν. Δένδια

 
Οι γονείς των δύο στρατιωτικών είχαν επίσης συνάντηση με τον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στον Έβρο.
 
Ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι: «Είχα την ευκαιρία να τους μεταφέρω τις ευχές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και να διαβεβαιώσω ότι και από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γυρίσουν οι στρατιωτικοί μας ασφαλείς στις οικογένειές τους».
 
O κ. Δένδιας επισκέφθηκε και τον μεθοριακό σταθμό των Καστανέων, όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες εισόδου και εξόδου προς και από την Ελλάδα και την Τουρκία.
 
«Είναι φανερό ότι το τελευταίο επεισόδιο έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση του αριθμού και της κίνησης στο συγκεκριμένο συνοριακό φυλάκιο» δήλωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.