Μαθαινοντας τα μυστικα του βιογραφικου και της συνεντευξης για εργασια

Κλειδί να γνωρίζει ο απόφοιτος όχι μόνο πώς να κινηθεί, αλλά και τι θέλει πραγματικά να κάνει

Μεγάλη ήταν η προσέλευση φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης και όχι μόνο, στο εργαστήρι με θέμα «Συγγραφή βιογραφικού σημειώματος (CV) και Συνέντευξη για δουλειά» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης «Παύλος Μελάς» στο καφέ Gecko.
 
Σε αυτό τρία στελέχη του Γραφείου Διασύνδεσης και της Δομής Απασχόλησης ΔΠΘ, ο Δημήτρης Τσίτσης, η Ελπίδα Περδίκη και ο Θεράπων Φάκας απάντησαν στις ερωτήσεις των φοιτητών σχετικά με το βιογραφικό, το networking, την επαγγελματική ανάπτυξη, τη συνέντευξη εργασίας, τη σύνδεση του πτυχίου με την αγορά εργασίας.


 
Άλλωστε η ενημέρωση των φοιτητών για τα επαγγελματικά και τα ακαδημαϊκά δικαιώματα που έχει ο φοιτητής κάθε τμήματος, σημείωσε από την πλευρά του Συλλόγου ο κ. Μίνωας Ράπτης, και όπως φάνηκε και από την προσέλευση, είναι μεγάλη ανάγκη για τους φοιτητές.
 
«Ακόμα και στο τμήμα μας, υπάρχουν παιδιά που δεν γνωρίζουν πού μπορούν να δουλέψουν στην Ελλάδα» ανέφερε.
 
«Δυστυχώς όμως» συμπλήρωσε «φαίνεται πως εν γένει το ελληνικό κράτος δεν ενδιαφέρεται πως θα απορροφηθεί ένας κοινωνικός ή ένας πολιτικός επιστήμονας, κάτι το οποίο δεν είναι λογικό μιας και οι επιστήμες αυτές είναι κρίσιμες για την εύρυθμη λειτουργία ενός κράτους, κάτι που έχει γίνει πιο κατανοητό στις δυτικές χώρες», παρόλο που ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχει μια γενικότερη υποτίμηση αυτών των επιστημών. 

Να αποφασίσουν τι θέλουν οι απόφοιτοι 

Το Γραφείο Διασύνδεσης και η Δομή Απασχόλησης ΔΠΘ βοηθούν τους αποφοίτους, όχι μόνο του ΔΠΘ αλλά και άλλων ελληνικών πανεπιστημίων, σημείωσε ο προϊστάμενος της Δομής κ. Δημήτρης Τσίτσης, τονίζοντας πως σύμφωνα με την google η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας τους ανέρχεται σε 200.000 το μήνα.
 

Το γραφείο δίνει πληροφορίες και συμβουλευτική για οτιδήποτε θέλουν οι ενδιαφερόμενοι σε θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, απασχόλησης, δια βίου μάθησης, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
 
Στην εκδήλωση εξήγησαν στους φοιτητές πώς δημιουργούν ένα βιογραφικό σημείωμα και πώς ενημερώνονται και συμμετέχουν σε μια συνέντευξη.
 
Ένας απόφοιτος, σημείωσε, πρέπει πρωτίστως να αποφασίσει μέσα του τι θέλει, να γράψει καλά το βιογραφικό του, προσέχοντας τα σημεία του, να ενημερώνεται, να δικτυώνεται, εκφράζοντας την επιθυμία τους για αυτό που θέλουν.
 
Όσο για τη συνέντευξη, πρέπει να ξέρουν πώς πηγαίνουν σε μια συνέντευξη, τι ερωτήσεις δέχονται, αλλά και να προσέξουν το στάδιο προσαρμογής, γιατί η πρόσληψη σε μια δουλειά αφορά και την γνώση του πώς θα πρέπει να κινηθούν στα πρώτα τους βήματα μέσα σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον.
 
Για αυτό και είναι σημαντικό να προσέχει κάποιος, ανέφερε, τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν σε μια δουλειά και πώς θα κινούνται σε αυτή.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.