«Απροσιτη» η μια υποτροφια του Δημου Κομοτηνης

Οι αυστηροί όροι δεν επέτρεψαν να βρεθεί δικαιούχος για την υποτροφία που χρηματοδοτείται από την δωρεά εν ζωή «Φώτη Πολυζόπουλου» - Διαφορετική η τύχη της έτερης από το κληροδότημα Νικολάου Πίσσα

Δεν χορηγήθηκε, για ακόμη μια φορά φέτος, η υποτροφία που χρηματοδοτείται από την δωρεά εν ζωή «Φώτη Πολυζόπουλου», μιας και οι όροι είναι δύσκολο να καλυφθούν από τους εισακτέους της πόλης μας.
 
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κομοτηνής έχει δύο υποτροφίες, το κληροδότημα Νικολάου Πίσσα και τη δωρεάν εν ζωή «Φώτη Πολυζόπουλου», οι οποίες όμως τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολο να δοθούν μιας και πέρα από το ότι ο επιτυχών πρέπει να είναι αριστεύσας στις πανελλήνιες, θα πρέπει να έχει εξαιρετικά χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.
 
Έτσι στη δωρεάν εν ζωή «Φώτη Πολυζόπουλου», που χορηγείται σε έναν άπορο δημότη Κομοτηνής και αριστεύσαντα κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017 που εισάγεται σε ΑΕΙ της χώρας, και φέτος δεν βρέθηκε κάποιος, ο οποίος θα καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις.
 
Η συγκεκριμένη υποτροφία είναι και σχετικά χαμηλή, μιας που το ύψος της είναι ανάλογο με τους τόκους που προέρχονται από την ετήσια προθεσμιακή κατάθεση του κεφαλαίου, οι οποίοι αυτές τις εποχές είναι πολύ χαμηλοί, μην ξεπερνώντας τα 500 ευρώ.
 
Ανάμεσα στις προϋποθέσεις, είναι οι αιτούντες να είναι αριστούχοι και να εισάγονται σε ανώτατες σχολές κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις του συγκεκριμένου σχολικού έτους, (βαθμός απολυτηρίου αριστούχου μαθητή από 18,1) ενώ πρέπει να αποδεικνύουν οικονομική αδυναμία οικογενειακών και ατομικών εισοδημάτων, η οποία είναι αρκετά χαμηλή και δύσκολο να καλυφθεί από αριστούχο φοιτητή.
 
Πάντως υπάρχουν και φοιτητές που καλύπτουν τις απαιτήσεις, όπως φαίνεται από την άλλη υποτροφία, από το κληροδότημα Νικολάου Πίσσα, το οποίο λαμβάνει για δεύτερη χρονιά φέτος, φοιτήτρια της Ιατρικής.
 
Αυτή πέρασε στη σχολή με υψηλό βαθμό, και πήρε για τη χρονιά 2016-17 την υποτροφία, που ανέρχονταν στο ποσό των 1.080 ευρώ ετησίως, που θα καταβάλλεται έως το τέλος των νόµιµων σπουδών.
 
Μάλιστα από ό,τι φαίνεται, δεν αρίστευσε μόνο στην είσοδό της στη σχολή, αλλά συνεχίζει να αριστεύει και στα μαθήματά της μέσα σε αυτή, δείχνοντας πως δεν ήταν τυχαίο που κατάφερε να περάσει σε αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.