Γιορτη επιστημων στο φροντιστηριο 2001-Οροσημο

Το Σάββατο 17 Μαρτίου

Την τιμητική τους θα έχουν αύριο, Σάββατο 17 Μαρτίου, οι επιστήμες στο φροντιστήριο 2001-Ορόσημο, σε μια γιορτή όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγαλείο των επιστημών μέσα από πειραματικές εφαρμογές και παιχνίδια. Όπως αναφέρει σε σχετικό του σημείωμα ο κ. Σάκης Λιπορδέζης, μαθηματικός και ιδρυτής του φροντιστηρίου, «με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές προχωρούν από τη θεωρία στην πράξη και κατανοούν καλύτερα το λόγο της εκπαίδευσής τους και ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουν την επιστήμη που θα σπουδάσουν».

Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει

Σάββατο 17 Μαρτίου

10.00-12.00
Γυμνάσια και Α’, Β’ Λυκείου: Πειράματα Φυσικής – Χημείας

12.00-14.00
Γ’ Λυκείου: Πειράματα Χημείας-Βιολογίας στην αίθουσα Θράκη
Η Ομάδα Φυσικοχημικών θα παρουσιάσει πειράματα Φυσικής και Χημείας, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη όσα διδάχτηκαν θεωρητικά στο σχολείο και το φροντιστήριο για μαθητές έως και Β’ Λυκείου.

12.00-14.00: Α-Β Λυκείου και Γυμνάσιο
Α. Φιλολογικές προκλήσεις
Αίθουσα Α3 και Serendipity Master Class
Η ομάδα Φιλολόγων του φροντιστηρίου έχει ετοιμάσει Δωμάτειο απόδρασης-Λεξικογραφικούς γρίφους και Γλωσσικά παιχνίδια αναδεικνύοντας τις γνώσεις από την ύλη που διδάσκονται τα παιδιά στα φιλολογικά μαθήματα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για μια επανάληψη μέσα από την απόλαυση του παιχνιδιού.

12.00-14.00: Α΄-Β΄ Λυκείου και Γυμνασίου
Β. Μαθηματικές Προκλήσεις
Αίθουσες Α12-Α13-Α14
Η ομάδα Μαθηματικών του φροντιστηρίου παίζει παιχνίδια ευφυΐας μαθηματικών λύνουν μαθηματικούς γρίφους και ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των αριθμών με τα μυστήριά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.