Το λεωφορειο της ζωης

Ένα ακόμη γκράφιτι όλο νόημα στον χώρο του Πανεπιστημίου

Λίγο καιρό πριν το βλέμμα μας είχε «πέσει» στον τοίχο έξω από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης.
 
Εκεί είχαμε δει ένα γκράφιτι όλο νόημα – από αγνώστων στοιχείων καλλιτέχνη – που παρίστανε ένα δέντρο ανθισμένο με «ενεργό συμμετοχή», «μοναδικότητα» και «ενσυναίσθηση», ενώ στο κάτω μέρος του τοίχου ο έλεγχος και οι διακρίσεις της κοινωνίας σαν αγκάθινος τοίχος έστεκε τροχοπέδη στις βλέψεις των φοιτητών και αυριανών κοινωνικών λειτουργών.
 
Φαίνεται πως ο χώρος του Πανεπιστημίου προσφέρεται για δημιουργική έκφραση μέσα από μία μορφή τέχνης τόσο νεανική όσο τα γκράφιτι, αφού στην είσοδο του Κεντρικού Αμφιθεάτρου της Παλιάς Νομική βρίσκεται εδώ και καιρό το «λεωφορείο της ζωής».
 
Είναι ένα λεωφορείο που ταξιδεύει με επιβάτες διαφορετικούς μεταξύ τους, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες και μετανάστες. Το μήνυμα που στέλνει ο δημιουργός:  «Στο λεωφορείο της ζωής είμαστε όλοι ίσοι. Είσαι και εσύ επιβάτης».
 
Σε μία πολυπολιτισμική πόλη όπως η Κομοτηνή είναι σίγουρα πολύ αισιόδοξο να εκφράζονται τέτοιες ιδέες έξω από ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ας ελπίσουμε, ωστόσο, να μην μείνουν μόνο αποτυπωμένες σε έναν τοίχο, αλλά να βρουν εφαρμογή στη ζωή… Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.