«Νερο… Πηγη Ζωης»: Ενα street action στην Κομοτηνη με αφορμη την Παγκοσμια Ημερα Νερου

Στόχος η πληροφόρηση γύρω από την οικιακή εξοικονόμηση νερού

 Στις 17 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, πέντε εθελόντριες της ομάδας «Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής» βρέθηκαν στην Πλατεία Ειρήνης μοιράζοντας φυλλάδια και ενημερώνοντας τον κόσμο γύρω από τους τρόπους εξοικονόμησης νερού κατ’ οίκον.
 
Ο λόγος για τις κ.κ. Αλίκη Νηγάκη, Μαρία Χατζογιαννάκη, Μαριλένα Κοϊντόση, Έλενα Αραμπατζή, Ορνέλα Χίνντι, που σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου Street Action, στο πλαίσιο της δράσης «Νερό … Πηγή Ζωής».
 

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και να τους ενημερώσουμε για ζητήματα σπατάλης και εξοικονόμησης νερού», εξήγησαν οι εθελόντριες. Έτσι, με τη διανομή φυλλαδίων και την παρουσίαση φωτογραφιών πληροφόρησαν τον κάθε πολίτη που θέλει με βήματα «απλά και πρακτικά», όπως είπαν οι ίδιες, να συμβάλλει στη μείωση της άσκοπης σπατάλης.
 
«Με το να κλείνουμε τη βρύση όσο βουρτσίζουμε τα δόντια μας, πλένοντας φρούτα και λαχανικά, χρησιμοποιώντας ένα μπολ αντί τρεχούμενου νερού και μαθαίνοντας στα μικρά παιδιά να κάνουν το ίδιο μπορούμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια αυτή» εξήγησαν.

Στο τέλος της ενημέρωσης οι εθελόντριες παρουσίασαν στοιχεία και αριθμούς γύρω από τα ποσοστά των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, καθώς και πληροφορίες αναφορικά με τις θανατηφόρες ασθένειες που σχετίζονται με την κακή ποιότητά του.
 
Το σύνολο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα στα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής πληροφόρησης, με ομιλίες εκπροσώπων της ΔΕΥΑΚ και της οικολογικής ομάδας Ροδόπης γύρω από τον κύκλο νερού, ενώ κλείνοντας προβλήθηκε σχετικό ντοκιμαντέρ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.