Γεφυρωσε το χασμα των γενεων το 2ο ΚΑΠΗ

Μέσα από την κοινή εκδήλωση εορτασμού της 25ης Μαρτίου με το 7ο Δημοτικό Σχολείο

Μια διαφορετική εκδήλωση εορτασμού της 25ης Μαρτίου, που γεφύρωσε το χάσμα των γενεών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Μαρτίου στο 2ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής, με τα μέλη του ΚΑΠΗ να ενώνονται με τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
 
Μικροί και μεγάλοι αναβίωσαν τις μνήμες του 1821, μέσα από ιστορίες αλλά και απαγγελία ποιημάτων, με τη συμμετοχή των 41 παιδιών της χορωδίας του σχολείου. 

Μια διαφορετική εκδήλωση 

Η εκδήλωση αυτή ήταν τελείως διαφορετική για τα δεδομένα του ΚΑΠΗ, που δεν σχετίζεται με θέματα υγείας και ψυχαγωγίας, αλλά με τον πολιτισμό, σημείωσε η Προϊσταμένη στο 2ο ΚΑΠΗ κ. Κωνσταντινιά Ευσταθίου.
 
Συζητώντας με τις κυρίες του 2ου ΚΑΠΗ, τους πρότεινε να κάνουν μια εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, ζητώντας τους να γράψουν αν θέλουν από ένα ποίημα ή κάποιες αναμνήσεις από τη σχολική τους εορτή, όταν ήταν παιδιά.
 
Αυτές αποδέχτηκαν με χαρά, και θέλοντας να διοργανώσουν την εκδήλωση στο πλαίσιο της ζεύξης των γενεών, απευθύνθηκαν στο 7ο Δημοτικό, που είναι κοντά στο ΚΑΠΗ, και η διεύθυνση και οι δάσκαλοι αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκλησή τους για να πουν ποιήματα όλοι.
 

Ενώνοντας δύο γενιές 

Ευκαιρία να ενωθούν δύο διαφορετικές, και μακρινές, γενιές, χαρακτήρισε την εκδήλωση η δασκάλα του σχολείου κ. Ειρήνη Πονηρίδου, δίνοντας την ευκαιρία στους ηλικιωμένους να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια και τις σχολικές τους γιορτές, αλλά και οι μικροί να μάθουν πώς γίνονταν παλιότερα οι σχολικές γιορτές.
 
«Είναι μια συγκινητική εμπειρία  για τα παιδιά, θα μάθουν πολλά, θα πάρουν πολλά, θα είναι μια εκδήλωση πρωτότυπη και διαφορετική από τις άλλες» σημείωσε.
 
 
 

Κλείνοντας τον κύκλο 68 χρόνια μετά 

Ανάμεσα σε αυτούς που απήγγειλαν ποιήματα ήταν και η κ. Καλλιόπη Παπαδοπούλου εκ μέρους του ΚΑΠΗ, η οποία μάλιστα όταν ήταν μικρή, είχε συμμετάσχει σε μια αντίστοιχη εκδήλωση για να ψυχαγωγήσει ηλικιωμένους.
 
Έτσι τη Δευτέρα, μετά από 68 χρόνια, απήγγειλε ξανά το ίδιο ποίημα, όπως τότε, ούσα γιαγιά όμως πλέον η ίδια, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.