Εγενετο Κινημα Αλλαγης… και με τη βουλα

Με τα αποκαλυπτήρια του νέου σήματος ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του

Με την παρουσίαση του νέου σήματος του Κινήματος Αλλαγής, ένα ρόδο με κόκκινο, μπλε και πράσινο χρώμα ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, το βράδυ του Σαββάτου 17 Μαρτίου.
 
Το νέο σήμα συμβολίζει το ρόδο της ελπίδας με αναφορές στις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής Παράταξης, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.
 
Νωρίτερα τέθηκαν σε ψηφοφορία και εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία η διακήρυξη, το καταστατικό και το πρόγραμμα του νέου φορέα. Να σημειωθεί πως προτάσεις που αφορούν στο πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, στην ποσόστωση κατά 1/3 στα όργανα και τα ψηφοδέλτια των φύλων και επιμέρους λεπτομέρειες για θητεία πρόκειται να διευκρινιστούν τις επόμενες ημέρες.
 
Επίσης εγκρίθηκε το οργανωτικό σχήμα μεταξύ των οποίων και η σύνθεση της Κ.Ε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής τα πρόσωπα που προτείνουν. 

Φώφη Γεννηματά «Το πρώτο πολιτικό κίνημα μιας νέας εποχής» 

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε το Σάββατο η πρόεδρός του κ. Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντάς το «το πρώτο πολιτικό κίνημα μιας νέας εποχής», κηρύσσοντας ανένδοτο αγώνα για την αλλαγή της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών και την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας στον κόσμο.
 

Στο διήμερο συνέδριο τοποθετήθηκαν τόσο στελέχη του νέου φορέα, όσο και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Βασίλης Λεβέντης, η ομιλία του οποίου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.
 
Κλείνοντας το συνέδριο η κ. Γεννηματά απηύθυνε γενικό προσκλητήριο στις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη Κεντροαριστερά που δεν ακουμπά πάνω τους κι εκείνοι δεν νοιώθουν ότι μπορούν να ακουμπήσουν σε αυτή, που δεν συναισθάνεται την απόγνωση του ανέργου, δεν κατανοεί το μόχθο και τις καθημερινές δυσκολίες του αγρότη, του μεροκαματιάρη, του εργαζόμενου, δεν στηρίζει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας,  δεν αντιλαμβάνεται ότι η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, δεν κατανοεί τις αγωνίες της νέας γενιάς.
 
«Πάνω σε αυτή τη βάση θα οικοδομήσουμε την πολιτική μας δράση με ενότητα», ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

Προτάσεις για τη διοικητική ανασυγκρότηση από τον Ιλχάν Αχμέτ 

Με την ιδιότητα του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος και παρουσίασε αναλυτικά τη δέσμη των προτάσεων του Προγράμματος «Ελλάδα» για την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα της χώρας. Να σημειωθεί ότι για το πρόγραμμα των 160 σελίδων συνεργάστηκαν περισσότερα από 300 άτομα από όλα τα μέρη που συνθέτουν το νέο φορέα σε 10 ομάδες εργασίας για διάστημα περίπου 3 μηνών υπό τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
 

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Δημοκρατικής Παράταξης που είναι συνυφασμένη με τις μεγαλύτερες τομές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι ταυτισμένη με τις κορυφαίες στιγμές των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας και των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων που έγιναν ποτέ στο κράτος, τους θεσμούς, στα δικαιώματα των πολιτών, την οικονομία και τη δημόσια διοίκηση.
 
Για αυτό και θεωρεί πως αυτή είναι η στιγμή για να αποδείξουμε ότι από την Ελλάδα της κρίσης μπορεί να ξεπηδήσει η ελπίδα για ολόκληρη την Ευρώπη μέσα από τις ιδέες της Προοδευτικής Σοσιαλδημοκρατίας.
 
«Με πολιτική αυτάρκεια στον λόγο μας, συνέπεια και πεποίθηση ότι μπορούμε να σταθούμε με πειστικά επιχειρήματα, προτάσεις και ιδέες απέναντι σε νεοφιλελεύθερους μονοδρόμους και λαϊκιστικά μορφώματα που φλερτάρουν με ιδεολογικές ακρότητες και τα πολιτικά άκρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά τη δέσμη των προτάσεων για τη δημόσια διοίκηση που περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως η αναδιοργάνωση των δομών της δημόσιας διοίκησης, η αντιμετώπιση του κομματισμού, των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας και του νομικού φορμαλισμού, αλλά και σύσταση Συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιας Διοίκησης καθώς και τη συνταγματική κατοχύρωση του θεσμού του μόνιμου Γενικού Γραμματέα Διοίκησης σε κάθε Υπουργείο, με πενταετή ανανεώσιμη θητεία.
 
Παράλληλα πρότεινε μετεξέλιξη των ΚΕΠ με αναδιοργάνωση τους, ενοποίηση των διάσπαρτων Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου, προσλήψεις στο δημόσιο τομέα μόνο με διαδικασίες ΑΣΕΠ, υποχρεωτική κωδικοποίηση της παραγόμενης νομοθετικής – κανονιστικής και διοικητικής ύλης, αλλά και θεσμοθέτηση της Κάρτας του Πολίτηγια όλες τις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.