Συνεχιζουν την αντιδραση τους στο προγραμμα του ΙΕΠ οι εκπαιδευτικοι της Ροδοπης

Δεν λειτούργησαν και την Τρίτη τα τρία νηπιαγωγεία της Ροδόπης που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα - Ίδια η αντίδραση και στην Ξάνθη

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αντίδρασή τους στην πράξη «Πιλοτικές Παρεμβατικές Δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης» είναι οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης, με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης να προχωρά για δεύτερη μέρα σε στάση εργασίας στα επίμαχα νηπιαγωγεία.
 
Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα δεν ξεκίνησε στα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, πρώτη ημέρα που είχε προγραμματιστεί η πράξη, μιας και στη στάση εργασίας συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί στα νηπιαγωγεία Αρριανών, Πάσσου και Ασωμάτων.
 
Ο Σύλλογος φαίνεται αποφασισμένος, με την κάλυψη και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, να συνεχίσει να κηρύττει κάθε μέρα στάσεις εργασίας, αντιδρώντας στο πρόγραμμα που θεωρεί πως εισάγει μεταξύ άλλων ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νηπιαγωγεία, αλλά και γίνεται χωρίς επαφή με τους ίδιους, ενώ κάτι ανάλογο φαίνεται να γίνεται στην Ξάνθη, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Στέφανο Μακρυγιάννη και εκεί δεν λειτούργησαν τα τρία νηπιαγωγεία που ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν.
 
Ο κ. Μακρυγιάννης υπενθύμισε ότι τόσο οι Σύλλογοι όσο και η ΔΟΕ είχε ζητήσει από την αρχή από το Υπουργείο παιδείας και το ΙΕΠ να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του προγράμματος και να προσέλθουν σε διάλογο από μηδενική βάση, κάτι που όμως δεν εισακούστηκε.
 
Υπενθύμισε δε πως έχουν ήδη προτείνει να επιμορφωθούν όλοι οι συνάδερφοί τους νηπιαγωγοί, σε ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, τα οποίο περιλαμβάνουν και τις μητρικές γλώσσες, αντίθετα το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρία συγκεκριμένα νηπιαγωγεία.
 
«Οι αποφάσεις του Συλλόγου ισχύουν, από εκεί και πέρα θα δούμε» σημείωσε, ενώ προγραμματίζουν και παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής την επόμενη εβδομάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.