Αμεση ενεργοποιηση του νομου για την συντρεχουσα αρμοδιοτητα των μουφτηδων ζητησε ο Ιλχαν Αχμετ

Σε συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή

Τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή συνάντησε το πρωί της Τρίτης 20 Μαρτίου ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιλχάν Αχμέτ, με τον οποίο συζήτησαν εκπαιδευτικά θέματα και προβλήματα της περιοχής μας γενικότερα αλλά και ειδικότερα θέματα της μειονότητας, μιας και ο κ.Καλαντζής είναι καθ’ ύλην αρμόδιος για την μειονοτική εκπαίδευση, τα βακούφια και την θρησκευτική ελευθερία.
 
Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, με διάθεση συνεργασίας, σημείωσε ο κ. Αχμέτ, ο οποίος συζήτησε και θέματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η ίδρυση νέας σχολής Νομικής στην Πάτρα, με αφορμή και συναντήσεις που έχει ο Υπουργός για το θέμα την ίδια ημέρα.
 
Επίσης συζητήθηκε και το θέμα του νόμου περί συντρέχουσας αρμοδιότητας των Μουφτήδων και των δικαστηρίων σε θέματα αστικού δικαίου, που έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή.
 
Αυτός δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη, μιας και εκκρεμεί η έκδοση του προεδρικού διατάγματος, με τον Γενικό γραμματέα να ενημερώνει τον κ. Αχμέτ ότι η αρμόδια επιτροπή έχει συσταθεί, κάνει τις εργασίες της και σύντομα αναμένεται να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα.
 
Ο βουλευτής από την πλευρά του τόνισε πως θα πρέπει το διάταγμα να εκδοθεί άμεσα, ώστε να υλοποιηθεί και να αρχίσει να εφαρμόζεται.
 
Όσο αφορά την εκπαίδευση, σημειώθηκε ότι σε νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση, περιλαμβάνεται και η αύξηση των σχολικών συμβούλων για τη μειονοτική εκπαίδευση κατά ένα άτομο.
 
«Είναι ένα πάρα πολύ θετικό μέτρο» σημείωσε ο βουλευτής, μιας και ο νόμος του 2012 που καθιέρωσε για πρώτη φορά το θεσμό του μειονοτικού σχολικού συμβούλου, ένα στην Ξάνθη και ένα στη Ροδόπη, είχε αποδώσει.
 
Τώρα, σημείωσε, θα υπάρχουν συνολικά τρεις, δύο στη Ροδόπη και ένας στην Ξάνθη, με τον κ. Αχμέτ να τονίζει πως η πρόσληψη αυτών θα πρέπει να γίνει με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, ανάλογα με τα προσόντα των ενδιαφερόμενων, μέσα από μια αδιάβλητη διαδικασία, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.