Οι ιρλανδικες διαβασεις και η κοινη λογικη

Απαρατήρητα

Στο ίδιο έργο θεατές, οι κάτοικοι της Ροδόπης και των οικισμών αυτής, σε κάθε ισχυρή νεροποντή, που βλέπουν σπίτια και περιουσίες να πλημμυρίζουν, ποταμούς να γεμίζουν και να υπερχειλίζουν και να παρασέρνουν στο πέρασμά τους ότι βρουν.
 
Στο ίδιο έργο θεατές όμως και από την άποψη της εικόνας με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε φορά στις ιρλανδικές διαβάσεις, που όπως και να το κάνουμε υπάρχουν ακόμα στην Ροδόπη και μάλιστα σε πολυσύχναστα σημεία, με οδηγούς που μάλλον υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, και αποφασίζουν να τις διέλθουν.
 
Με αποτέλεσμα; Το «κλασικό» πλέον εγκλωβισμό οχημάτων στα νερά, που ευτυχώς τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει οδηγήσει στον θάνατο ή τον τραυματισμό κάποιου συμπολίτη.
 
Εξαίρεση δεν αποτέλεσε και η προχθεσινή νεροποντή όπου σύμφωνα με τον  Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜ-Θ Κώστα Χουβαρδά, δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν σε ιρλανδικές διαβάσεις του νομού και χρειάστηκε η συνδρομή των αρμοδίων αρχών για τον απεγκλωβισμό τους. Με το τέλος ευτυχώς να είναι αίσιο και στις δύο περιπτώσεις.
 
Η σχετική ανάρτηση του κ. Χουβαρδά συνοδεύεται από πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών και οδηγιών του τι πρέπει να αποφεύγουν οι οδηγοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις, που εμπεριέχει ωστόσο αυτά που λίγο πολύ λέει η κοινή λογική και συνοψίζονται στο …μην περνάτε! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.