Δεν θα καταβληθει στο συνολο των π. εργαζομενων της ΕΝΚΛΩ και της Shelman το εφαπαξ βοηθημα των 1.000 ευρω

Αρνητική εξέλιξη και με το επίδομα αφερεγγυότητας για τους 91 π. εργαζομένους της Shelman Κομοτηνής

Το αποτέλεσμα των ανακοινώσεων τελικά της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφης Αχτσιόγλου από την Κομοτηνή το Νοέμβριο του 2017, είναι ότι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ σε ΕΝΚΛΩ και Shelman όσοι από τους πρώην εργαζομένους αυτών των μονάδων είναι εγγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία έκδοσης της υπουργικής απόφασης. Με άλλα λόγια, μένουν εκτός ενίσχυσης, όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που βρήκαν έστω και μία περιστασιακή απασχόληση ή ημιαπασχόληση, για να θεραπεύσουν την μακροχρόνια ανεργία τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε η υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτιόγλου στη σχετική ερώτηση που επανακατέθεσε προ ημερών ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ.
 
«Γι’ αυτούς τους ανθρώπους η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έκρινε ότι δεν χρήζουν έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ κι ας καλλιεργήθηκε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων στην κοινωνία της Κομοτηνής η εντύπωση ότι θα ανακουφιστούν οι πρώην εργαζόμενοι των δύο εμβληματικών μονάδων που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες ανέργους στην περιοχή μας» σχολίασε σχετικά ο βουλευτής Ροδόπης σε γραπτή του δήλωση. 

«Μετά από 3,5 χρόνια αναμονής οι έμαθαν σήμερα στη Shelman ότι δεν θα πάρουν το επίδομα αφερεγγυότητας» 

Παράλληλα ο βουλευτής έλαβε απάντηση και για την ερώτησή του που είχε να κάνει με την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας στους εργαζόμενους της Shelman.
 
«Σε ό,τι αφορά το επίδομα αφερεγγυότητας των 91 πρώην εργαζομένων της Shelman Κομοτηνής» σημειώνει ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, «μαθαίνουν σήμερα μετά 3,5 χρόνια μέσα από την απάντηση του υπουργείου στην ερώτησή μας, ότι και αυτό χάνεται για τυπικούς λόγους και ας είχαμε ζητήσει με την ερώτηση που είχαμε καταθέσει προς την υπουργό Εργασίας να αντιμετωπιστεί η περίπτωσή τους θετικά».
 
Θυμίζοντας το ιστορικό της υπόθεσης ο βουλευτής Ροδόπης εξηγεί πως «οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει εμπρόθεσμα αναγγελία εργατικών απαιτήσεων διά του πληρεξουσίου τους για το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ με αριθμό 701/12-8-2014, είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο υποκατάστημα ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Αμαρουσίου (έδρα της εταιρίας) στο τμήμα ασφάλισης καθώς και ένσταση στο ΚΠΑ Κομοτηνής ΟΑΕΔ προς το Δ.Σ. ΟΑΕΔ η οποία αφορά σε 90 άτομα συνολικά με αριθμούς πρωτοκόλλου από 11753/24-12-2014 έως 11843/24-12-2014, για το γεγονός ότι δεν τους καταβλήθηκε το επίδομα αφερεγγυότητας». «Μέχρι σήμερα όμως, που απάντησε το Υπουργείο σε δική μας ερώτηση» συνεχίζει ο ίδιος, «δεν είχαν λάβει καμία επίσημη απάντηση στα αιτήματά τους και να αγνοούνται με τρόπο απροσχημάτιστα απαράδεκτο!»
 
«Να θυμίσουμε ότι εμείς επισημαίναμε στην ερώτησή μας το γεγονός ότι “κάθε περίπτωση πτώχευσης μιας εταιρίας είναι ιδιαίτερη όσον αφορά την παύση πληρωμών, το πότε γίνεται η αίτηση της πτώχευσης, πόσος χρόνος μεσολαβεί μεταξύ αίτησης και απόφασης ενώ σε κάθε περίπτωση προκύπτει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που έχουν να λαμβάνουν μήνες ή και χρόνια ανεξόφλητων αποδοχών, που συνιστούν την αφερεγγυότητα του εργοδότη”» καταλήγει ο βουλευτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.