Υπογραφηκε η δωρεα για το νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης (+Video)

Στο μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλο

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα», που περιλαμβάνει την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα σημάνει την έναρξη υλοποίησης σημαντικών δωρεών του ΙΣΝ στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίζοντας την άριστη υλοποίηση και λειτουργία των έργων.

Να υπενθυμίσουμε πως το Σεπτέμβριο του 2017, το ΙΣΝ, σε συνέχεια συζητήσεων με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο υπέδειξε τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της υγείας στη χώρα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε όλη την επικράτεια, την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΝ, εκπρόσωποι της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας καθώς και εκπρόσωποι των οργανισμών το έργο των οποίων αναμένεται να ενισχυθεί μέσα από τις νέες δωρεές, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης.

Επίσης παρέστησαν οι βουλευτές Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, καθώς και ο προϊστάμενος της 4ης ΥΠΕ κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης.

«Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκτός από πράξη κοινωνικής ευθύνης, είναι και μια μεγάλη επένδυση με ανταμοιβή το κοινωνικό όφελος», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τελετή υπογραφής, σημειώνοντας πως θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες, διότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

Συμπλήρωσε δε πως πλέον στην Ελλάδα, έχει πάψει να θεωρείται η στήριξη της Δημόσιας Υγείας περιττό δημοσιονομικό βάρος, και η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών υγείας ο κανόνας

«Έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία, αυτή της ουσιαστικής ενίσχυσης και εν τέλει της επαναθεμελίωσης της καθολικότητας της υγειονομικής περίθαλψης για όσους και όσες ζουν σε αυτή τη χώρα. Ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής θέσης, καταγωγής ή οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει πως «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για όλους τους πολίτες της χώρας μας».

«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος, για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Εκτίμησε πως η δωρεά στην Υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο, είπε, καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Ακολουθεί το βίντεο του Ιδρύματος για την δωρεά αυτή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.