Μικροι και μεγαλοι … πηραν τα βουνα!

Άλλη μία ορειβατική διαδρομή στον Ίσμαρο Μαρωνείας από γονείς και παιδιά του «ΠαΙζΩ-ΠοΡίΑ»

Βασικό μέλημα του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής ανέκαθεν ήταν να αγκαλιάσει νέους ανθρώπους, κάνοντάς τους να αγαπήσουν την άθληση και την επαφή με την φύση. Από αυτήν την σκέψη λίγα χρόνια πριν «γεννήθηκε» στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι και Βουνό» μία σειρά διαδρομών με το όνομα «ΠαίΖΩ – ΠοΡίΑ», η οποία απευθύνεται σε γονείς με μικρά παιδιά.
 
Ήδη από την πρώτη διαδρομή που έγινε στις 21 Ιανουαρίου στο δασάκι της Νυμφαίας τα μικρά παιδιά αποδείχθηκαν άξιοι αναβάτες, ενώ, βλέποντας την πορεία στο βουνό σαν ένα παιχνίδι, δεν κουράζονται ποτέ. Εξάλλου οι υπεύθυνοι του προγράμματος κ.κ. Χριστίνα Σόφτα και Γιώργος Πετροσιάν φροντίζουν πάντα να επιλέγουν διαδρομές μικρού βαθμού δυσκολίας, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες όλων όσων συμμετέχουν.
 

Οι δράσεις φαίνεται να συνεχίζονται με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή από την ευρύτερη περιοχή, αφού το περασμένο Σάββατο η «ΠαίΖΩ – ΠοΡίΑ» βρέθηκε στον Ίσμαρο Μαρωνείας, όπου, με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποίησε την τρίτη κατά σειρά εξόρμηση, σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα διαδρομών για παιδιά και γονείς. Συνολικά, πρόκειται να γίνουν άλλες έξι διαδρομές με την επόμενη να πραγματοποιείται στις 15 Απριλίου στο Οχυρό Νυμφαίας.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.