Προχωραει η προγραμματικη συμβαση για την πραγματογνωμοσυνη στη γεφυρα του Κομψατου

Μετά την έγκριση των όρων από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου - Θα την πραγματοποιήσει το ΤΕΕ Θράκης

Το πρώτο βήμα για να «μπει» η επιτροπή του ΤΕΕ Θράκης που σχηματίστηκε για αυτό το σκοπό και να ξεκινήσει την πραγματογνωμοσύνη – διερεύνηση αιτιών κατάρρευσης της γέφυρας Κομψάτου και την εκτίμηση του τρόπου αποκατάστασής της έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου, το οποίο ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ιάσμου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ για το θέμα.
 
Όπως είναι γνωστό, η γέφυρα του Κομψάτου κατέρρευσε τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017 και σχεδόν άμεσα είχε ζητηθεί από το Παράρτημα Θράκης του ΤΕΕ η εκπόνηση έκθεσης πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια κατάρρευσης της γέφυρας και η υποβολή προτάσεων για την αποκατάστασή της, αίτημα το οποίο το ΤΕΕ Θράκης έκανε αποδεκτό, προχωρώντας στη συγκρότηση επιτροπής πραγματογνωμόνων για το θέμα.
 
Όμως η εκκίνησή της καθυστέρησε, επειδή υπήρξε και εισαγγελική παραγγελία για έρευνα, και είχε ζητηθεί πραγματογνωμοσύνη από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Έτσι οι αρμόδιοι δεν μπορούσαν να κάνουν οποιαδήποτε παρέμβαση μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί.
 
Το πρόβλημα της κυκλοφορίας στην περιοχή αποσυμφορήθηκε κάπως με την λειτουργία της παλιάς γέφυρας του Κομψάτου, μετά από εργασίες που έγιναν σε αυτή, το Δεκέμβριο του 2017, ενώ ήδη ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης είχε προχωρήσει τις διαδικασίες για την ένταξη δύο έργων που αφορούν αφενός την αποκατάσταση της κίνησης στην παλιά γέφυρα Κομψάτου και την ανακατασκευή της καινούριας.
 
Με όλη αυτή την καθυστέρηση η προγραμματική σύμβαση ήθελε επικαιροποίηση, βάσει παρατηρήσεων του ΤΕΕ Θράκης και αυτό έκανε στα μέσα Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου, ανοίγοντας το δρόμο να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να γίνει η εμπειρογνωμοσύνη, έξι μήνες μετά την αρχική πτώση της γέφυρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.