Σε Διδυμοτειχο και Ορεστιαδα για την 25η Μαρτιου ο Κυριακος Μητσοτακης

Εν είδει τιμής στους Έλληνες της ακριτικής Ελλάδας

Για να τιμήσει τους Έλληνες της ακριτικής Ελλάδος, όπως τόνισε στις δηλώσεις του χαρακτηριστικά, βρέθηκε στην Ορεστιάδα ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Ορεστιάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, αφού πρώτα επισκέφθηκε το Διδυμότειχο για να παρακολουθήσει την Θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Εκκλησίας της Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου. Εκεί η υποδοχή που το επιφύλαξαν οι κάτοικοι ήταν θερμή, ενώ μεταξύ άλλων τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο διοικητής της 16ης Μεραρχίας υποστράτηγος Βασίλης Παπαδόπουλος, αλλά και ο δήμαρχος της πόλης κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης.
 

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Ορεστιάδα, όπου παρακολούθησε την μαθητική και την στρατιωτική παρέλαση, ενώ πριν την αναχώρησή του είχε συνάντηση με τους γονείς των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, η οποία κατόπιν σχετικού αιτήματος του ιδίου έλαβε χώρα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
 
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε όμως στους δύο στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του διαβεβαιώνοντας πως «κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας, το συντομότερο στην πατρίδα».
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής και κατοικίας ενός εκ των δύο αξιωματικών μας, που κρατούνται ακόμα σε τούρκικες φυλακές» για να υπογραμμίσει ωστόσο πως σκοπός της παρουσίας του είναι για να τιμήσει και τους Έλληνες της ακριτικής Ελλάδος.
 

«Η 25η Μαρτίου είναι μία ευκαιρία να αναλογιστούμε από πού ήρθαμε και πού φτάσαμε. Πώς ένα μικρό έθνος, χωρίς πολλά μέσα στη διάθεσή του, κατάφερε και πέτυχε αυτό το οποίο πολλοί θεωρούσαν αδιανόητο εκείνη την εποχή: Να διεκδικήσει και τελικά να κερδίσει την ελευθερία του» σημείωσε ο ίδιος για να επισημάνει τέλος πως «σήμερα, 197 χρόνια μετά από αυτές τις σημαντικές στιγμές στην ιστορία του ελληνισμού, καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Οι αρετές όμως μας βοήθησαν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας μας, ως ανεξάρτητο έθνος, παραμένουνε επίκαιρες. Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.