Αναστελλει επι διημερο τη λειτουργια της η Νομικη του ΔΠΘ

Μετά τα όσα δήλωσε ο υπ. Παιδείας στην πρόσφατη συνάντηση με τη διοίκηση του πανεπιστημίου - Επιφυλάσσεται για κλιμάκωση των αντιδράσεων για μετά το Πάσχα

Με αναστολή επί διήμερο του εκπαιδευτικού της έργου «απαντά» η Νομική Σχολή Κομοτηνής στα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου κατά την πρόσφατη συνάντηση με τη διοίκηση του πανεπιστημίου και αυτοδιοικητικούς της περιοχής για την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής.

Συγκεκριμένα σε σημερινό της ψήφισμα η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ γνωστοποιεί πως:

«Μετά τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας στην ηγεσία του Δ.Π.Θ. και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αναφορικά με το ζήτημα της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα ότι το θέμα τον «υπερβαίνει», η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής εκφράζει την αγωνία της για την ύπαρξη αυτής καθ’ αυτής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, διακηρύσσει την απόλυτη αντίθεσή της στην ίδρυση νέας ή νέων Νομικών Σχολών στην Ελλάδα, αντίθεση που προειδοποιητικά εκφράζεται με την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής επί διήμερον, την 29η και 30η Μαρτίου 2018.

Επιφυλάσσεται δε για επανεκτίμηση της κατάστασης μετά τις διακοπές του Πάσχα και ανάλογη κλιμάκωση των αντιδράσεών της».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.