Επιδομα σε 140 τριτεκνες οικογενειες στη Ροδοπη

Για τις γιορτές του Πάσχα

Ξεκίνησε από την Τρίτη 27 Μαρτίου η καταβολή του επιδόματος προς τις περίπου 140 τρίτεκνες οικογένειες στη Ροδόπη εν όψει των εορτών του Πάσχα από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος που τρέχουν οι μητροπόλεις της Θράκης από το 1998.
 
Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, το επίδομα του τρίτου παιδιού, το οποίο δίνεται στη Θράκη από το 1998, ξεκίνησε σαν μια πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδος και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
 
Το πρόγραμμα αρχικά χρηματοδοτήθηκε από την Εκκλησία και την τράπεζα Πειραιώς, όμως μετά από τις αλλαγές που επήλθαν στη χώρα μας, οι τράπεζες δεν μπορούσαν να χρηματοδοτούν δράσεις σαν και αυτή, για αυτό και ζητήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να επιδοτεί κάθε χρόνο με 1 εκ. ευρώ όλες αυτές τις οικογένειες της Θράκης.
 
Αυτό έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια, όμως φέτος δεν ξεκίνησε ακόμα η χρηματοδότηση, παρόλο που το αίτημα έχει γίνει και το ίδρυμα είναι θετικό προς αυτό, έχοντας διαβεβαιώσει πως θα διανεμηθεί εντός του 2018.
 
Επειδή όμως δεν ήθελαν αυτές τις ημέρες του Πάσχα να μείνουν έτσι οι οικογένειες, η Εκκλησία από το υστέρημά της, τόσο της Ιεράς Συνόδου, όσο και των Μητροπόλεων της Θράκης, διένειμε επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες της Θράκης, εκ των οποίων οι 140 βρίσκονται στη Ροδόπη.
 
Βέβαια η μητρόπολη προσπαθεί να στηρίζει τις τρίτεκνες οικογένειες όπως μπορεί, αλλά και τις πολύτεκνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.