24 μαθητες της ΑΜΘ στο Στρασβουργο

Εκπροσώπησαν επάξια την περιφέρεια στο πλαίσιο του προγράμματος Euroscola

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 22 Μαρτίου 2018 η εκπαιδευτική ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος Euroscola, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Η Περιφέρειά μας εκπροσωπήθηκε από 24 μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου, που επιλέχθηκαν έπειτα από γραπτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Κωνσταντινίδου Μερόπη του ΓΕ.Λ. Δοξάτου, κ. Τζεντέμη Κωνσταντινιά του 1ου ΓΕ.Λ. Αλεξανδρούπολης και κ. Φούρναρη Βασιλική του 2ου ΓΕ.Λ. Αλεξανδρούπολης.
 
Στην αίθουσα “Louise Weiss” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι νεαροί εκπρόσωποί μας είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με συνομήλικούς τους από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να εκφράσουν τις σκέψεις και τις προσδοκίες τους για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Στον διαθέσιμο χρόνο που είχε η ελληνική αποστολή, οι μαθητές μας μπροστά στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσίασαν και προέβαλαν την πολιτιστική μας κληρονομιά, παρουσίαση που συνοδεύτηκε από δρώμενο με θέμα τη Νίκη της Σαμοθράκης και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων των συμμετεχόντων.
 
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε ανακοίνωσή του συγχαίρει θερμά τους μαθητές και τις συνοδούς εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην ημερίδα «για το ενδιαφέρον, τη δημιουργικότητα και τη συνέπεια που επέδειξαν, ώστε να εκπροσωπηθεί επάξια η Περιφέρειά μας και να αναδειχτεί ο τόπος μας στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.