Στη Βουλη το θεμα της απολυσης συνδικαλιστριας απο το Εργατικο Κεντρο Κομοτηνης

Με ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ• ανάμεσά τους οι Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ

Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας κατέθεσαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά και κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, σχετικά με την απόλυση συνδικαλίστριας από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «πρωτοφανές για τα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος» το περιστατικό, ζητώντας από το υπουργείο «να προβεί σε έλεγχο για το αν ακολουθήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία για την απόλυση της εργαζόμενης». 

Αναλυτικά η ερώτηση: 

«Ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982 αποτελεί ιστορικό νομοθέτημα και ορόσημο για τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Ακριβώς λόγω αυτής της μεγάλης σημασίας του νόμου για το συνδικαλιστικό κίνημα και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζοµένων, η σημερινή Κυβέρνηση τόλμησε να έρθει αντιμέτωπη με τους θεσμούς, να δώσει μάχη και να την κερδίσει, αποτρέποντας την αλλαγή του νόμου.

Με αφορμή όμως το πρόσφατο περιστατικό της απόλυσης συνδικαλίστριας, η οποία τυγχάνει να είναι μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, εργαζόμενη επί 18 έτη σε αυτό, αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου, μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα για επιστροφή σε εποχές εργασιακού μεσαίωνα.
 
Επειδή αυτό το πρωτοφανές για τα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος περιστατικό έγινε με παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική απόφαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου.
 
Επειδή είναι απαράδεκτο μια συνδικαλιστική οργάνωση να απολύει τους δικούς της εργαζόμενους, πολύ δε περισσότερο συνδικαλιστής να απολύει συνδικαλιστή χωρίς καν να προϋπάρχουν οι λόγοι που ορίζει ο Ν. 1264/82.
 
Επειδή τέτοιου είδους αυθαίρετες ενέργειες αμαυρώνουν κυριολεκτικά τόσο την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και των συνδικαλιστών.
Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • Προτίθεται να προβεί σε έλεγχο για το αν ακολουθήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία για την απόλυση της εργαζόμενης συνδικαλίστριας;
  • Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποτρέπονται τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές στο μέλλον;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.