Στη Ροδοπη, Δημοτικες Επιχειρησεις, βλ. ΔΕΥΑΚ και δημοι, βλ. ο Μαρωνειας-Σαπων παραβαινουν τον νομο περι δημοσιευσεων

Στους υπαλλήλους δείχνουν για την «παράβαση» οι υπεύθυνοι!!!

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο καταχωρήσεων δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου σε ημερήσια έντυπα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  της Ροδόπης, τα οποία σύμφωνα με την τελευταία απόφαση υπ’ αριθμ. 2879/2018 (ΦΕΚ 879, 13/3/2018) ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ.
 
Όπως γράψαμε και προσφάτως, με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, μέχρι τουλάχιστον την έκδοση νέας απόφασης, ο «ΠτΘ» είναι η μοναδική, καθημερινή εφημερίδα στο νομό Ροδόπης που έχει το δικαίωμα δημοσιεύσεων- καταχωρήσεων των φορέων του Δημοσίου, ενώ αντίστοιχα η εφημερίδα «Θρακική Αγορά» είναι η μοναδική εκ των εβδομαδιαίων εφημερίδων.
 
Δεδομένων τούτων, με έκπληξη είδαμε τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύσεις των Πανεπιστημίων Μακεδονίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και των Δήμων Ιάσμου και Δήμου Μαρωνείας-Σαπών αλλά και της ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής, σε άλλη έντυπη καθημερινή εφημερίδα του νομού Ροδόπης ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
 
Μάλιστα σε επικοινωνία με εκπροσώπους των ως άνω φορέων, που θα έπρεπε να είναι ενημερωμένοι όταν διαχειρίζονται τομείς του δημοσίου τομέα, οφείλοντας να υπηρετούν τον νόμο, ακούσαμε ακόμα ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ(!!!), παρά μάλιστα την προηγηθείσα σχετική  ενημέρωσή τους, αλλά  και το ευρέως γνωστοποιηθέν μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης   σχετικό ΦΕΚ.    
 
Παρόλα ταύτα, οι προαναφερθέντες φορείς της Ροδόπης και οι εντεταλμένες με το έργο της δημοσιοποίησης υπηρεσίες, προτίμησαν να μην υπακούσουν τον νόμο, ο οποίος στη συνείδησή τους  δικαιολογεί  προσωπικούς χειρισμούς!!! Ει δυνατόν,  όταν μάλιστα στο δημόσιο υπάρχει ιεραρχία και πολιτική ευθύνη των επικεφαλής αυτών πολιτικών προσώπων…
 
Σε επικοινωνία μας με το αρμόδιο τμήμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπως μας ενημέρωσαν εκ νέου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ μέχρι στιγμής που να δικαιολογεί την δημοσίευση των εν λόγω καταχωρήσεων σε ΜΜΕ που δεν έχουν το δικαίωμα, ΟΥΤΕ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, νομιμοποιώντας δηλαδή της σχετικές δημοσιεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τις 13 Μαρτίου, ημερομηνία έκδοσης δηλαδή της τελευταίας απόφασης σε περίπτωση έκδοσης νέας.
 
Διερωτώμεθα λοιπόν σε τι αποσκοπεί η δημοσίευση σχετικών καταχωρήσεων του Δημοσίου που δεν πληρούν και δεν επιτυγχάνουν τον σκοπό της δημοσίευσης αυτών, όπως ορίζει ο νόμος,  ειδικά από την στιγμή που οι αρμόδιοι των προαναφερθέντων φορέων του Δημοσίου δηλώνουν γνώστες της σχετικής τελευταίας απόφασης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης;
 
ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ,  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ή ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.