Συνολικα 92 ατομα φευγουν ( ; ) απο το ΔΠΘ με τις μετεγγραφες αδελφων φοιτητων

Συνολικά 923 άτομα μετακινήθηκαν σε όλη την Ελλάδα

92 φοιτητές από το ΔΠΘ, με την επιφύλαξη του ελέγχου των δικαιολογητικών από τις γραμματείες των Ιδρυμάτων, φαίνεται να έκαναν αίτηση για να ανήκουν στους συνολικά 923 φοιτητές, που των οποίων οι μετεγγραφές εγκρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα με τη δυνατότητα που δόθηκε σε αδέρφια να μετεγγραφούν σε ίδιες πόλεις σπουδών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Πρυτανεία του ΔΠΘ.
 
Όπως είναι γνωστό, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής υποβάλλονταν από την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην ειδική εφαρμογή μετεγγραφών.
 
Οι μετεγγραφές επιτρέπονταν μόνο για Σχολές/Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις ή Προγράμματα Σπουδών αντίστοιχα των Σχολών/Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ή Προγραμμάτων Σπουδών, από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, από Τ.Ε.Ι. σε Τ.Ε.Ι. και από Α.Ε.Α. σε Α.Ε.Α
 
Αιτήσεις μπορούσαν να υποβάλλουν τα αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α., που σπούδαζαν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ήέχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας και εφόσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου-φοιτητή, εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικόέτος (2016), δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 12.500 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.