Ενισχυση με καθε τροπο της Στεγης του Συλλογου Αγιοι Θεοδωροι θελει ο Ιλχαν Αχμετ

Δεσμεύτηκε να διερευνήσει τρόπους ενίσχυσής του έργου του Συλλόγου κατά την επίσκεψή του

Τη Στέγη του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Απριλίου ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ.
 
Ο βουλευτής συνομίλησε με τους εργαζόμενους αλλά και τους στεγαζόμενους του συλλόγου, ενώ ξεναγήθηκε στο χώρο από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία του έδειξε όλα όσα έχουν γίνει, αλλά και όσα σχεδιάζει ο Σύλλογος να κάνει από εδώ και πέρα.
 
«Είναι ο πρώτος και ο μεγαλύτερος σύλλογος ΑμεΑ που ιδρύθηκε στη Ροδόπη» σημείωσε ο κ. Αχμέτ, δίνοντας συγχαρητήρια πρωτίστως σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, μικρούς και μεγάλους, από θεσμικούς φορείς μέχρι και τους ενεργούς Θρακιώτες που αγωνίζονται για να διατηρήσουν αυτό το σύλλογο, που προστατεύει αυτά τα παιδιά.
 

«Όταν ένας γονιός έχει ένα παιδί, η μεγαλύτερή του έγνοια είναι τι θα γίνει αυτό όταν οι γονείς εκλείψουν» σημείωσε, και ο Σύλλογος έρχεται να δώσει απάντηση όσο αφορά τους φιλοξενούμενούς του, βοηθώντας και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, αλλά και στην μεγαλύτερη επαφή της κοινωνίας με αυτά.
 
Φυσικά η στέγη δεν έχει ολοκληρωθεί, μιας και στο χώρο θέλουν να χτίσουν μικρά σπιτάκια αυτόνομης διαβίωσης για να διανυκτερεύουν τα παιδιά μετά το πέρας του ημερήσιου προγράμματος.
 
Ο βουλευτής θεωρεί πως όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί μια τεράστια προσφορά στον τόπο, για αυτό και δεσμεύτηκε πως θα κάνει προσπάθειες να βρεθεί τρόπος ώστε και η πολιτεία να στηρίξει το εγχείρημα αυτό στη Θράκη.
 
«Πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλους τους πολίτες στην περιοχή μας, ανεξαρτήτως θρησκείας, ώστε να βοηθήσουν αυτό το σύλλογο, ώστε αυτοί οι ήρωες και εθελοντές, να μείνουν όρθιοι» τόνισε.
 

Από την πλευρά του θα συντάξει μια μελέτη, ενώ θα έχει επαφές και με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο ήδη έχει κάνει δωρεά στο σύλλογο, προσφέροντας ένα λεωφορείο πριν από δέκα χρόνια, ενώ θα φέρει το θέμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα.
 
Θα ενημερώσει εξαρχής και την πρόεδρο του κόμματος κ. Φώφη Γεννηματά, που είναι εξαιρετικά ευαίσθητη σε αυτά τα ζητήματα και θέλει να βοηθήσει, ενώ αργότερα θα κάνουν ενέργειες στα αρμόδια υπουργία, ώστε να διερευνηθεί αν η δομή μπορεί να συνδεθεί με αυτά μέσω της δια βίου μάθησης, ώστε να παρασχεθεί κοινωνική βοήθεια, είτε με την μορφή δασκάλων, είτε χρηματικής ενίσχυσης, είτε με υλικοτεχνική ενίσχυση.
 
«Θέλουμε τις δομές των Υπουργείων και του κράτους να σταθούν κοντά σε αυτούς τους συλλόγους και ειδικά στον δικό μας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.