4η χρονια διακρισεων για τη Σχολη Χορου Let’s Dance στο Thessaloniki Dance Festival

Βενετία Λασκαρίδη «Τα μετάλλια μένουν στους τοίχους, οι αναμνήσεις όμως για πάντα χαραγμένες στις μνήμες μας»

Επτά ομαδικές συμμετοχές, αρκετές ατομικές συμμετοχές αλλά και ντουέτα. Αυτή ήταν η σύνθεση της πολυπληθούς αποστολής χορευτριών της Σχολής Χορού Let’s Dance, που συμμετείχε φέτος για τέταρτη συνεχόμενη φορά στο Thessaloniki Dance Festival το διήμερο 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, στη συμπρωτεύουσα.
 
Πολλαπλές συμμετοχές, οι οποίες έφεραν και πολλαπλές διακρίσεις για ακόμα μία φορά στην Σχολή Χορού που συμμετέχει σε διαγωνισμούς χορού τα τελευταία οχτώ χρόνια, βασιζόμενη στη λογική ότι ναι μεν ο χορός είναι τέχνη, αλλά τα οφέλη που αποκομίζουν οι χορευτές και οι χορεύτριες από μία διαγωνιστική διαδικασία, πέραν των επάθλων, που τους βοηθούν να συνεχίσουν και να εξελιχθούν, είναι πολλά.
 
Η Let’s Dance έδωσε και φέτος το παρών στην μεγαλύτερη διοργάνωσης αγωνιστικού χορού των Βαλκανίων και από τις μεγαλύτερες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην οποία συμμετέχουν χορευτές από όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 

Σε ομαδικό επίπεδο η Let’s Dance κατάφερε να εξασφαλίσει 3 πρώτες θέσεις, 2 δεύτερες, 1 τρίτη και 1 έκτη θέση, ενώ πολλές ήταν οι διακρίσεις και οι καλές θέσεις και σε ατομικό επίπεδο. Οι «μεγάλες» ομάδες κατακτώντας τις πρώτες θέσεις κατάφεραν να λάβουν το εισιτήριο για τον διαγωνισμό που ακολούθησε την Κυριακή “Battle of the best” όπου διαγωνίστηκαν όλες οι νικήτριες ομάδες, με τις χορεύτριες της Σχολής να κατακτούν τελικά την τρίτη θέση.
 
Στην κατηγορία των ντουέτων πολύ σημαντική ήταν η διάκριση των κ.κ.Κωνσταντίνας Μαρκοπούλου και Νάνσυς Χηράκη που κατέκτησαν την πρώτη θέση και μαζί κέρδισαν μία υποτροφία μίας εβδομάδας στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Χριστίνας Φωτεινάκη στην Αθήνα. 

Βενετία Λασκαρίδη «Συμφωνώ απόλυτα ότι ο χορός είναι τέχνη αλλά υπάρχουν στοιχεία όπως η χορογραφία, ο συγχρονισμός , η τεχνική, η έκφραση, η μουσικότητα που ναι μπορούν να αναδείξουν μια ομάδα πρώτη» 

«Τα μετάλλια μένουν στους τοίχους, οι αναμνήσεις όμως μένουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες μας» δήλωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» η ιδιοκτήτρια της Σχολής, χορεύτρια και χορογράφος κ. Βενετία Λασκαρίδη, η οποία κράτησε ξεχωριστές ευχαριστίες για τους χορευτές αλλά και τους γονείς τους που έκαναν πραγματικότητα τις μοναδικές αυτές στιγμές, υπογραμμίζοντας πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού τους δίνεται για τις 22 Απριλίου στο  χορευτικό παρκέ του Salonica open.
 

Ερωτηθείσα σχετικά με την αξία των διαγωνισμών χορού και το αν και κατά πόσο ο χορός μπορεί να θεωρηθεί άθλημα η κ. Λασκαρίδη επεσήμανε πως «αρκετοί είναι αυτοί που αντιτίθενται στη συμμετοχή των χορευτών σε τέτοιες διοργανώσεις, ωστόσο εγώ μένω στα πολλά οφέλη. Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και ταυτόχρονα εκπαιδεύονται. Μαθαίνουν να υπακούν σε κανόνες και να σέβονται την ομάδα τους. Μαθαίνουν να ανταγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες, όπου η ήττα είναι κάτι το αμελητέο. Μαθαίνουν τη σημασία του “θυσιάζω τώρα” για  να αποκομίσω αύριο» που όπως εξήγησε «αποτελεί τη βάση της προσωπικής επιτυχίας στην κοινωνία μας και ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής».
 
«Συμφωνώ απόλυτα ότι ο χορός είναι τέχνη» συνέχισε η ίδια «αλλά υπάρχουν στοιχεία όπως η χορογραφία, ο συγχρονισμός , η τεχνική, η έκφραση, η μουσικότητα που ναι μπορούν να αναδείξουν μια ομάδα πρώτη».
 
«Τα οφέλη φυσικά αφορούν και τους χορογράφους που τους δίνουν ένα κίνητρο να δουλέψουν περισσότερο» κατέληξε η ίδια, σημειώνοντας πως στα οχτώ χρόνια παρουσίας της Σχολής σε διαγωνισμούς το επίπεδο των χορευτών έχει ανέβει πολύ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.