Ερχεται «Το Μονοπατι της Παναγιας» απο το Γραφειο Εσωτερικης και Εξωτερικης Ιεραποστολης της Μητροπολης

Αγώνας δρόμου 15 χλμ. την Κυριακή 6 Μαΐου στο πλαίσιο των Ελευθερίων

«Το Μονοπάτι της Παναγίας» ονομάζεται ο 1ος Αγώνας δρόμου, μήκους 15 χλμ., που διοργανώνει φέτος το Γραφείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Ο αγώνας θα γίνει στο πλαίσιο των Ελευθερίων την Κυριακή 6 Μαΐου και ώρα 11.30 το πρωί με αφετηρία τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και σημείο τερματισμού την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.   

Διαδρομή αγώνα 

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την παλιά εθνική οδό Κομοτηνής  Ξάνθης και αποτελείται από κύριο λόγο από άσφαλτο. Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές που θα υποδεικνύον στους αθλητές  την διαδρομή. Εκκίνηση στην οδό Σοφούλη μπροστά στην Παναγία, οι δρομείς ακολουθούν την οδό Δημοκρίτου, περνούν μπροστά απ το ΙΚΑ της οδού Υψηλάντου, μετά στην  ανισόπεδη διάβαση και αμέσως μετά μπαίνουν δεξιά στο παράδρομο και συνεχίζουν μέχρι το τελωνείο.  Στα φανάρια ξανά μπαίνουν στην παλιά εθνική οδό. Εκεί ακριβώς, στα 2.300 μ., υπάρχει  ο 1ος  Σταθμός Τροφοδοσίας απέναντι από τα Οικοδομικά υλικά «Κατσικάρη».  Με πορεία πάντα δεξιά του δρόμου οι δρομείς περνούν απ’ το βενζινάδικο του Γραμμενίδη που είναι στα 4.400 μ. και είναι ο 2ος Σταθμός Τροφοδοσίας. Συνεχίζουν πάντα δεξιά στο δρόμο και φτάνουν στο Ποσειδώνιο στα 7.500 μ. όπου εκεί βρίσκεται ο 3ος Σταθμός Τροφοδοσίας, συνεχίζουν μέχρι τη διασταύρωση του Αιγείρου. Εκεί θα κατευθυνθούν όπως τα οχήματα όλο δεξιά κάτω απ την γέφυρα, περνούν το χωριό Μεσσούνη, το χωριό Αίγειρο όπου στο τέρμα του χωριού στα 11.500 μ. υπάρχει η ταβέρνα “ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ” όπου εκεί είναι ο 4ος και τελικός Σταθμός Τροφοδοσίας και συνεχίζουν καταλήγοντας στη Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. 

Κατηγορίες 

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:  M/W (18-49 ετών), M50/W50 (50+). Σε περίπτωση που υπάρχουν αθλητές κάτω των 18 ετών θα υπάρχει γι’ αυτούς ξεχωριστή κατηγορία.
 
Όσοι επιθυμούν να μη τρέξουν μπορούν τα περπατήσουν τη διαδρομή και να συνδράμουν με αυτόν τον τρόπο την ιεραποστολή.
 
Info
Κόστος Εγγραφής: 10 ευρώ (δωρεάν για τους φοιτητές)
Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ierapostolimk.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.