Με το βλεμμα στο μελλον η 25η Πανελληνια εμπορικη εκθεση «Ανατολικη Μακεδονια–Θρακη»

Στην ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και της αγροτοδιατροφής της ΑΜΘ, εντός και εκτός των συνόρων, στοχεύουν οι διοργανωτές της - Αντώνης Γραβάνης «Πιστεύουμε ότι η Έκθεση θα μπορέσει να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει το μεγάλο επιχειρηματικό γεγονός της Περιφέρειάς μας»

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από τους επαγγελματίες όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ και όχι μόνο, για τη συμμετοχή στην 25η Πανελλήνια εμπορική έκθεση «Ανατολική Μακεδονία–Θράκη» που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-20 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, και επικεντρώνεται στα εξωστρεφή και καινοτόμα αγροδιατροφικά προϊόντα. 

Την έκθεση υλοποιεί για ακόμα μια χρονιά η ΔΕΘ-HELEXPO με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στοχεύοντας στην ανάδειξη της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και πώληση τοπικών προϊόντων.
 
Παράλληλα, η διοργάνωση στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων συνεργασίας με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. 

Ανάδειξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής 

«Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων φαίνεται ότι είναι μεγάλο» σημείωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης κ. Αντώνης Γραβάνης, σημειώνοντας πως ένα κομμάτι της έκθεσης θα είναι αφιερωμένο στην αγροτοδιατροφή, με το υπόλοιπο να είναι γενική εμπορική έκθεση όπως πάντα, ενώ στο χώρο θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα.
 
«Η έκθεση επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια, και πολλά κύματα, ξανά τον Μάιο, και πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει το μεγάλο επιχειρηματικό γεγονός της Περιφέρειάς μας» τόνισε.
 

Ο κ. Γραβάνης εξέφρασε την άποψη πως ο αριθμός των εκθετών θα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικός, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στην έκθεση είτε μέσω Επιμελητηρίων, ή με δικό του Περίπτερο, καλώντας όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής μας να συμμετάσχουν μιας και θα αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις τους, ώστε να αναδείξουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους.
 
Οι τιμές για τους εκθέτες είναι πολύ προσιτές, τόνισε, και θεωρεί πως θα αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής. 

Ισχυρό πλεονέκτημα η αγροτοδιατροφή 

Για τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα, όπως αναφέρθηκε, θα υπάρχει ξεχωριστός τομέας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από εκδηλώσεις που θα επικεντρώνονται σε αυτό ακριβώς το θέμα.
 
«Θεωρούμε ότι η αγροτοδιατροφή είναι ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματα της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας και ότι με αυτό τον τρόπο δίνουμε μια καλή ευκαιρία, ώστε να αναδειχθούν όλα αυτά τα προϊόντα» σημείωσε ο κ. Γραβάνης, τονίζοντας πως η περιοχή μας έχει εξαιρετικά προϊόντα και επιχειρήσεις.
 
Αυτές αποτελούν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και στην 25η Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία–Θράκη» θα έχουν τον τρόπο για να τα αναδείξουν.
 
Φυσικά στην έκθεση θα συμμετάσχουν επιχειρήσεις από όλη την Περιφέρεια, τα Επιμελητήρια της μαζί με επιχειρήσεις που θα φιλοξενούν στα περίπτερά τους, κάτι που κάνει τους διοργανωτές της να πιστεύουν πως έχουν κερδίσει το στοίχημα της προώθησης της περιφερειακής συνείδησης. 

Άνοιγμα στο μέλλον της Έκθεσης 

Ο κ. Γραβάνης θεωρεί πως η Έκθεση πρέπει να καθιερωθεί τον Μάιο, και να οργανώνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταφέρει κάποια στιγμή να αποτελέσει ένα ισχυρό θεσμό, με την διοργάνωση του Μαΐου να αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Η έκθεση, σημείωσε, μπορεί να έχει περάσει από δυσκολίες το τελευταίο διάστημα, αλλά στο παρελθόν ήταν ένας θεσμός, ο οποίος είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. «Λόγω της κρίσης έκανε μια κοιλιά, όμως από εδώ και πέρα προσπαθούμε να καταστεί η έκθεση ένας ανταγωνιστικός θεσμός, ώστε να αποτελεί το επιχειρηματικό γεγονός κάθε χρονιάς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γραβάνης, καλώντας όλους να στηρίξουν την περιφερειακή αυτή έκθεση, η οποία θεωρεί πως έχει όλη την ιστορία και τα εχέγγυα για να πάει προς το μέλλον, ώστε να είναι μια ισχυρή και ανταγωνιστική διοργάνωση.
 
Αυτό το μέλλον περιλαμβάνει και άνοιγμα στις γειτονικές χώρες, αλλά και σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως και την προσέλκυση επισκεπτών όχι μόνο από την περιοχή μας, αλλά από όλη την Ελλάδα και γιατί όχι, ευρύτερα την Βαλκανική.
 
Έτσι θα ενισχυθεί και το ουσιαστικό εμπορικό κομμάτι, κλείνοντας εμπορικές συμφωνίες με τους εκθέτες, δημιουργώντας μια εμπορική έκθεση ουσίας που θα έχει ως μοναδικό στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.