Μετα τη μεγαλη επιτυχια στην Αθηνα το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης φερνει επι σκηνης τη «Γραναδα»

Ο Γιάννης Καλαβριανός παρουσιάζει την νέα του δουλειά σε μία πόλη – σταθμό για την πορεία του

Η Κομοτηνή θα αποτελέσει τον πρώτο εκτός Αθηνών σταθμό για τη νέα παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία κ. Γιάννη Καλαβριανού, «Γρανάδα». Είναι μια παράσταση για την απώλεια, τις συμπτώσεις που δένουν τις ζωές μας για πάντα, τις τροχιές των άστρων και έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή των ηθοποιών κ.κ. Φιλαρέτης Κομνηνού, Γιώργου Γλάστρα, Έφης Σταμούλη, Στέφης Πουλοπούλου, Αλεξίας Μπεζίκη, Διαμαντή Αδαμαντίδη, ενώ σε video, στο ρόλο της Ιωάννας της Τρελής εμφανίζεται η κ. Λυδία Φωτοπούλου.

Για το πρόγραμμα και τους συντελεστές της παραγωγής, αλλά και τη συνέχεια της άριστης συνεργασίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με την Eταιρεία Θεάτρου Sforaris έγινε λόγος εχθές σε συνέντευξη τύπου. Όπως, λοιπόν, έγινε γνωστό πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο συνολικά παραστάσεις στο Πολιτιστικό Κύτταρο, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου, στις 9.00 το βράδυ.

Σοφία Μενεσελίδου «Ο Γιάννης Καλαβριανός είναι ένας αγαπημένος φίλος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής»

Τον λόγο πρώτη πήρε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, κ. Σοφία Μενεσελίδου, εκφράζοντας τη «διπλή χαρά της», αφενός για την σπουδαία παραγωγή αφετέρου για την παρουσία του κ. Γιάννη Καλαβριανού στην πόλη. «Είναι ένας πολύ αγαπημένος φίλος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και τον θεωρούμε δικό μας παιδί», είπε με θέρμη κάνοντας λόγο για δύο παραστάσεις – σταθμούς στην πορεία του κ. Καλαβριανού, τις «Γιοι και Κόρες» και «Αβελάρδος και Ελοΐζα» που ξεκίνησαν από την πόλη μας. Κλείνοντας, τόνισε πως πρόκειται για μία παράσταση που «κανείς δεν πρόκειται να χάσει», καλώντας το ευρύ κοινό να γεμίσει την αίθουσα τις μέρες των παραστάσεων. 

Γιάννης Καλαβριανός «Η Κομοτηνή ο πρώτος εκτός Αθηνών σταθμός της παράστασης»

Η Κομοτηνή αποτελεί τον πρώτο εκτός Αθηνών σταθμό της παράστασης, δήλωσε στην συνέχεια  ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου, κ. Γιάννης Καλαβριανός, ο οποίος εξήγησε με την σειρά του πως έχει βρεθεί στην πόλη άλλες δύο φορές παρουσιάζοντας τις μεγάλες επιτυχίες «Γιοι και Κόρες» και «Αβελάρδος και Ελοΐζα».

Θέλοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την πλοκή της «Γρανάδα», αφηγήθηκε την ιστορία μίας οικογένειας που προσπαθεί να προχωρήσει την ζωή της έπειτα από μία μεγάλη απώλεια. «Είναι μία παράσταση για όλους εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από όσα τους κρατούν πίσω», εκμυστηρεύθηκε, παραχωρώντας έπειτα τον λόγο στους υπόλοιπους συντελεστές. 

Έφη Σταμούλη «Μιας και η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Περιφέρεια ελπίζουμε σε ένα δυναμικό ξεκίνημα»

Η Κομοτηνή είναι μία πόλη που αγαπά και στηρίζει τον πολιτισμό εξ ου και οι άνθρωποι του θεάτρου θέλουν να την επισκέπτονται, είπε η ηθοποιός, κ. Έφη Σταμούλη εκπροσωπώντας τους συμμετέχοντες ηθοποιούς. «Μιας και η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Περιφέρεια ελπίζουμε σε ένα δυναμικό ξεκίνημα» υπογράμμισε για να μιλήσει στη συνέχεια για τα ηχηρά μηνύματα που στέλνει η «Γρανάδα» στο κοινό.

Είναι ένα έργο που ενώ μιλά για κάτι «δυσάρεστο, αναπόφευκτο, που όλους μας τρομάζει, την απώλεια, λειτουργεί και  με έναν εξαιρετικά γλυκό, παρηγορητικό και βαθειά ανθρώπινο τρόπο» είπε με νόημα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο χιούμορ που διατρέχει το σύνολο του κειμένου, γιατί, όπως τόνισε «η ζωή έχει, επίσης, πολύ χιούμορ».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.