Νεο Λυκειο θα αποκτησουν οι Φερες

Τρεις ακόμα παρεμβάσεις σε σχολεία του Έβρου και της Καβάλας

Την ένταξη της κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φερών με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη.
 
Η κατασκευή του νέου Λυκείου στις Φέρες, η οποία υποβλήθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, έρχεται να καλύψει τις σχολικές ανάγκες του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς η λειτουργία του σχολείου γίνεται σήμερα σε λυόμενα προκατασκευασμένα κτίσματα στον αύλειο χώρο του υπάρχοντος Λυκείου, το οποίο έχει κριθεί επικίνδυνο.
 
Το νέο Λύκειο θα είναι ένα σύγχρονο διώροφο κτίριο 1.262 τ.μ., που μαζί με τους εξωτερικούς χώρους θα έχει συνολική επιφάνεια 2.519 τ.μ., δυναμικότητας 150 μαθητών και θα διαθέτει όλους τους απαραίτητους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νίκος Γκότσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Κουκουράβας, ενώ τη συνέντευξη παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από το Λύκειο Φερών. 

Στο επιχειρησιακό της περιφέρειας τρεις ακόμα παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδας του Έβρου και της Καβάλας 

Με αφορμή την ανακοίνωση για το νέο Λύκειο Φερών, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας τριών νέων έργων που αφορούν στην Παιδεία:
 
1. Νέο κτίριο για το 1ο και 18ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης
 
Το έργο, προϋπολογισμού 1.375.000 ευρώ, αφορά στην ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου, συνολικής δυναμικότητας 75 μαθητών, που θα στεγάσει το 1ο και το 18ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, τα οποία σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα στο ισόγειο πολυκατοικιών με ανεπαρκείς υποδομές. Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο όπου βρίσκονται σήμερα το 1ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.
 
2. Κτίριο με νέες αίθουσες για το Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμένα Θάσου
 
Το έργο, προϋπολογισμού 560.000 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή ενός σύγχρονου διώροφου κτιρίου με δύο αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 306 τ.μ. που θα περιλαμβάνει ασανσέρ για ΑμεΑ καθώς και σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.
 
3. Βελτίωση και αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης
 
Το έργο, προϋπολογισμού 328.500 ευρώ, αφορά στη βελτίωση και γενική αναβάθμιση του διατηρητέου αρχικού κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης με επεμβάσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους, όπως αντικατάσταση δαπέδων και κουφωμάτων, θερμομόνωση στέγης, ηλεκτρομηχανολογικές και οικοδομικές εργασίες, ανακαίνιση του κτιρίου του αύλειου χώρου κτλ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.