«Φυλαν τα ρουχα τους» επιτυχοντες της προκηρυξης για την καθαριοτητα στο Δημο Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Προχωρά η αξιολόγηση των δικαιολογητικών για τους επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ, που αφορά προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, στο Δήμο Κομοτηνής, χωρίς, όπως φαίνεται, να έχουν εμφανιστεί σημαντικές «παραφωνίες».
 
Όπως είναι γνωστό, στο Δήμο Κομοτηνής αναμένεται να διοριστούν 61 μόνιμοι υπάλληλοι καθαριότητας, επειδή όμως το Υπουργείο «έσπρωξε» τις προθεσμίες και τη διαδικασία, ήδη έχουν κληθεί οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, ώστε αυτά να ελεγχθούν και αν όλα είναι εν τάξει, να διοριστούν, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.
 
Αυτή η ιδιάζουσα κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα στο Δήμο Κομοτηνής, όπως και σε άλλους Δήμους της χώρας, κάποιοι εκ των επιτυχόντων στους προσωρινούς πίνακες να μην προσέλθουν για να αναλάβουν υπηρεσία, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα που τους δίνεται να περιμένουν την έκδοση των οριστικών πινάκων, η οποία υπολογίζεται ότι θα γίνει το νωρίτερο το Σεπτέμβριο.
 
Να θυμίσουμε πως δίνεται η δυνατότητα στους προσληπτέους που δεν επιθυμούν την πρόσληψη με τους προσωρινούς πίνακες και επιθυμούν το διορισμότους με την έκδοση οριστικών πινάκων, να προσκομίσουν αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.
 
Στο Δήμο Κομοτηνής 48 από τους συνολικά 61 επιτυχόντες προσήλθαν για να αναλάβουν υπηρεσία, (όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος δικαιολογητικών) που σημαίνει ότι 13 επέλεξαν να περιμένουν.
 
Οι λόγοι για αυτό εικάζεται πως απορρέουν κατά κύριο λόγο, αν και όχι απαραίτητα αποκλειστικά, από το γεγονός ότι αυτοί ήδη έχουν εργασία, και δεν θέλουν να την εγκαταλείψουν, προτού βεβαιωθούν πως θα προσληφθούν και δεν θα μείνουν εκτός οριστικών πινάκων.
 
Αυτό πάλι σημαίνει πως ακόμα και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου και κληθούν οι προσληπτέοι των προσωρινών πινάκων, αυτοί θα είναι λιγότεροι από το σύνολο, μέχρι φυσικά να βγουν οι οριστικοί πίνακες από τον ΑΣΕΠ. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.