«Διεκδικουμε εναν κοσμο χωρις εκμεταλλευση και ιμπεριαλιστικους πολεμους»

Με μηνύματα κατά του πολέμου η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, καταδικάζοντας την επίθεση  των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, με τη στήριξη και άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ενάντια στη Συρία. Όπως επισημαίνει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του  η επίθεση έγινε «με χαλκευμένα στοιχεία και προσχήματα. Στόχος τους είναι ο έλεγχος νέων αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών – και ενεργειακών δρόμων,  ματώνοντας για μια ακόμα φορά τους λαούς».
 
«Η ένταση της επιθετικότητας  ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας  και η τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στη περιοχή, αυξάνουν τους κινδύνους ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς» εκτιμά το Σωματείο για να επισημάνει ερχόμενο στον ρόλο της Ελλάδας «μεγάλες ευθύνες  έχει η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, γιατί συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μπλέκει τη χώρα  στους  ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή, διεκδικώντας μερίδιο  από τη μοιρασιά της λείας, για λογαριασμό το ελληνικού κεφαλαίου». 
 
Το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής κλείνει την ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα δυναμώνουμε  τη  κοινή πάλη και την  αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το  σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά, απαιτώντας: 

  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από  το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
  • Αγώνας τώρα ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουμε το ανάστημά μας. Διεκδικώντας ένας κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικούς πολέμους συμμετέχουμε στην φετινή Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση την 1η ΜΑΗ, 10π.μ. στην κ. πλατεία Κομοτηνής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.