Ιδεες για εξυπνες πολεις και στην Κομοτηνη

Θα φιλοξενήσει εργαστήριο στο πλαίσιο του Μαραθώνιου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις της ΚΕΔΕ

Η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smart city) προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Ο Μαραθώνιος City Challenge crowd hackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 
Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά όλες οι πόλεις και να έχουν την ευκαιρία ομάδες συμμετεχόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας να λάβουν μέρος στο μαραθώνιο, η ΚΕΔΕ θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους.
 
Σε κάθε εργαστήριο θα διακριθούν 3 ομάδες, οι οποίες με έξοδα των Δήμων θα ταξιδέψουν δωρεάν και θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει τον Ιούνιο. 
 
Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις βρίσκονται και η Κομοτηνή ενώ City labs θα γίνουν και στις πόλεις Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ρόδος, Πάτρα, Τρίπολη, Σάμος, Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Τρίκαλα, Σύρος, Χαλκίδα, Λαμία, Κως 

Τι είναι τα City labs 

Τα City labs,  αποτελούν δράση στα πλαίσια του μαραθωνίου καινοτομίας City Challenge Crowd hackathon #smartcity 2, και έχουν ως στόχο την εκ των έσω ανάπτυξη των πόλεων μέσα από την υλοποίηση εφαρμογών, με την χρήση νέων τεχνολογιών. 
 
Η ΚΕΔΕ, υπακούοντας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες κάθε πόλης να παρουσιάσουν την ιδέα τους και μέσα από τον δημόσιο διάλογο να βρεθούν λύσεις στα τοπικά προβλήματα. 

Ανοιχτή Συμμετοχική Διαδικασία 

Τα 16 τοπικά City labs, δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν και να επισκεφτούν τα τοπικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, επιβεβαιώνοντας την ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία του μαραθωνίου αλλά και επιμορφώνοντας τους επισκέπτες στον τομέα ανάπτυξης των Έξυπνων Πόλεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.