Komorun: Το δρομικο γεγονος της Κομοτηνης επιστρεφει για τριτη χρονια

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής

Το δρομικό κίνημα τα τελευταία χρόνια βρίσκει όλο ένα και περισσότερους υποστηρικτές και αυτό αντικατοπτρίζεται στο συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων σε όλες τις διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στα διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στα πλαίσια αυτά η πόλη της Κομοτηνής αποφάσισε να δηλώσει παρών από το 2016 με την δημιουργία του «Komorun» το οποίο αποτελείται από ένα Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21.000 μέτρων και ένα δρόμο Μαζικής Συμμετοχής 5.000 μέτρων. Την Κυριακή 20 Μαΐου για τρίτη φορά θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21.000 μέτρων με την ευγενική χορηγία των Αστικών Κομοτηνής ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα θα διεξαχθεί και ο αγώνας Μαζικής Συμμετοχής των 5.000 μέτρων. Το KOMORUN συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κομοτηνής, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ΗΡΟΔΙΚΟΣ.

Οι αγώνες

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Komorun 2018» αποτελείται από μια διαδρομή 21.000 μέτρων χαραγμένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Συγκριτικό πλεονέκτημα της διαδρομής η χάραξη της σε αστικό περιβάλλον και χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό εξαιρετικές συνθήκες ομαλότητας, προδιαγραφές ολοκλήρωσης της διαδρομής από αρχάριους δρομείς, επίτευξης υψηλών επιδόσεων από εμπειρότερους δρομείς και προστασίας από τραυματισμούς. Η αφετηρία και ο τερματισμός της διαδρομής είναι η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Μέσα από την συμμετοχή τους οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να αγκαλιάσουν ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Κομοτηνής. Η διαδρομή είναι ανοικτή και φιλική σε όλους όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος ανεξαρτήτου ηλικίας και σχεδιασμένη ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν Α.μεΑ. Ώρα έναρξης του αγώνα στις 9.30 το πρωί.
 

Ο αγώνας μαζικής συμμετοχής είναι ένας αγώνας με ιδιαίτερη σημασία. Πραγματοποιείται το απόγευμα της τρίτης Κυριακής κάθε Μαΐου. Η έναρξή του σηματοδοτεί την λήξη του ετήσιου Συνεδρίου της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. και ο τερματισμός της το σημείο όπου δίνεται το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση το επόμενο έτος. Οι δρομείς, είτε τρέχοντας είτε με δυναμικό περπάτημα, ατομικά ή ομαδικά – οικογενειακά, έχουν να καλύψουν μία απόσταση 5.000 μέτρων η οποία ξεκινά από την Πανεπιστημιούπολη του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα από την είσοδο της Σ..Ε.Φ.Α.Α. και θα καταλήγει στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η διαδρομή είναι ανοικτή και φιλική σε όλους όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος ανεξαρτήτου ηλικίας και σχεδιασμένη ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν Α.μεΑ. Ώρα έναρξης του αγώνα στις 5.30 το απόγευμα.

Info
Για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και τους κανονισμούς των αγώνων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.komorun.gr
Κόστος συμμετοχής αγώνα 21 χλμ.: 15 ευρώ
Κόστος συμμετοχής αγώνα 5 χλμ: 5 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.