Μαθηματα υγιεινης διατροφης στην Κεντρικη Πλατεια

Χρήσιμες πληροφορίες για μαθητές μέσω της πυραμίδας του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής

Μία φιλόδοξη διοργάνωση που θα διεξαχθεί με την συνεργασία 118 φορέων και από τις πέντε συνολικά περιφερειακές ενότητες  της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας ξεκίνησε εχθές από την Κομοτηνή.
 
Στόχος των 150 συνολικά δράσεων και ομιλιών δεν είναι άλλος από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, σε θέματα που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική υγεία, όπως η διατροφή, η άσκηση, οι εξαρτήσεις, η αιμοδοσία, η πρόληψη και η αναπηρία.
 
Την Τρίτη 17 Απριλίου, λοιπόν, η Πλατεία Ειρήνης γέμισε από σχολεία της πόλης, ενώ οι μικροί μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους έμαθαν μέσα από παιχνίδι και βιωματικές δράσεις τα πάντα γύρω από την υγιεινή διατροφή. Ανάμεσά τους και τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής που μαζί με τους δασκάλους τους παρασκεύασαν νόστιμα και υγιεινά σνακ, κερνώντας το κοινό και διανέμοντάς του έντυπα με τις συνταγές!
 
Όπως εξήγησε, εξάλλου, ο εκπαιδευτικός του σχολείου,  κ. Κυριάκος Βεζακιάδης η διατροφή των παιδιών σήμερα έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, ακολουθώντας το αμερικάνικο πρότυπο, αφού «οι περισσότεροι γονείς εργάζονται, ψάχνουν, επομένως εύκολες και γρήγορες λύσεις».
 
Οι εκπαιδευτικοί, λοιπόν, όπως έκρινε ο ίδιος συνεχίζοντας, οφείλουν να μάθουν στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο τι είναι υγιεινό και τι όχι. Κατασκεύασαν έτσι μία διατροφική πυραμίδα για να τους δείξουν «τι πρέπει να τρώμε και σε ποιες ποσότητες».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράσεις και οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 22 Απριλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.