Σταματης Σακελλιων: «Η υιοθετηση της απλης αναλογικης ευκαιρια να φανει η ωριμοτητα των αιρετων»

Παρέμβαση του συντονιστή της Ν.Ε.Ροδόπης στο Ραδιόφωνο του Παρατηρητή

«Η απλή αναλογική είναι το εκλογικό σύστημα που κόβει την παντοδυναμία του εκάστοτε δημάρχου» ανάφερε χαρακτηριστικά σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» ο συντονιστής της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Σακελλίων.
 
Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί τόσο από εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, αλλά και την σκληρή κριτική της ΝΔ, η οποία συνδέει την απλή αναλογική με «ακυβερνησία» ο κ.Σακελλίων υπογράμμισε πως «η απλή αναλογική είναι πάγια θέση της κυβέρνησης και της αριστεράς».
 
Μέσα από την απλή αναλογική θα κοπεί η «αυτοδυναμία του εκάστοτε δημάρχου» τόνισε ο ίδιος κάνοντας λόγο για «τερατουργήματα» στον τρόπο λειτουργίας δημοτικών συμβουλίων οι επικεφαλείς των οποίων εκλέγονται με μεγάλα ποσοστά.
 
Μέσα από την υιοθέτηση της απλής αναλογικής, όπως εξήγησε ο ίδιος, οι αιρετοί θα αναγκαστούν να αναζητήσουν συνεργασίες και συναινέσεις μέσα από τις οποίες θα διαφανεί και η ωριμότητά τους, ενώ επεσήμανε πως μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αναμόρφωσης του συστήματος η κυβέρνηση επιθυμεί τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. «Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα οι ίδιοι οι πολίτες με δικές τους πρωτοβουλίες να παρεμβαίνουν στην αυτοδιοίκηση στα θέματα της πόλης που τους αφορούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.