Συναντηση του Περιφερειαρχη με την Προεδρο και τον Καλλιτεχνικο Διευθυντη του ΔΗΠΕΘΕ Καβαλας

Τη δέσμευση για οικονομική στήριξη του Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος που διεξάγεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων απέσπασαν τα στελέχη του ΔΗΠΕΘΕ - Με την προϋπόθεση για παραστάσεις του Εργαστηρίου στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας και στη Σαμοθράκη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, της Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Κορίνας Χιώτη Πρασσά και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Θοδωρή Γκόνη.
 
Πέρυσι, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στήριξε το Φεστιβάλ Φιλίππων, συνδράμοντας για πρώτη φορά οικονομικά για τη φιλοξενία πέντε ομάδων της νέας γενιάς από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ για το Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017, στην περιοχή των Κρηνίδων και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τεσσάρων νέων παραστάσεων εμπνευσμένων από το αρχαίο δράμα.
 
Τις παραστάσεις που αποτέλεσαν το κύριο γεγονός του εορτασμού των 60 χρόνων του Φεστιβάλ Φιλίππων, παρακολούθησε δωρεάν πλήθος κόσμου.
 
Όπως ανέφεραν η Πρόεδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, υπάρχει και φέτος η επιθυμία να επαναληφθεί το περσυνό εγχείρημα και να διοργανωθεί για άλλη μια φορά το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, στην περιοχή των Κρηνίδων.
 
Ο κ. Μέτιος, υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ενισχύοντάς την οικονομικά και εξέφρασε την επιθυμία, οι παραστάσεις που θα γεννηθούν από αυτό το Εργαστήρι να παρουσιαστούν εκτός από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας και στη Σαμοθράκη.
 
Η Πρόεδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Μέτιου και σε επόμενη συνάντηση θα γίνει ο προγραμματισμός των παραστάσεων.
 
Τέλος, η κ. Χιώτη – Πρασσά και ο κ. Γκόνης, έκαναν αναφορά στην παράσταση που προγραμματίζεται να παρουσιάσει φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Φιλίππων και το Ελληνικό Φεστιβάλ, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στις 6 και 7 Ιουλίου και στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Ο Περιφερειάρχης, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση και υποστήριξη των δράσεων πολιτισμού και πρότεινε την, για πρώτη φορά, οικονομική ενίσχυση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.