Συνολικη αναβαθμιση του ΔΠΘ κοντρα στις Κασσανδρες «βλεπει» ο Σ. Σακελλιων

Μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα τμήματα

Για συνολική αναβάθμιση του ΔΠΘ, με το πανεπιστήμιο να τυγχάνει, κατά την άποψή του, της μεγαλύτερης αναβάθμισης από ό,τι είχε γίνει στο παρελθόν, με τέσσερα νέα τμήματα, μεταξύ των οποίων την Κτηνιατρική σχολή, και διετή προγράμματα διάφορων κατηγοριών επαγγελματιών μίλησε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων.
 
«Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, με αύξηση των εισακτέων σε όλες τις σχολές, και στην Νομική Κομοτηνής, μια εξέλιξη που έρχεται να στείλει αδιάβαστες τις ανησυχίες περί υποβάθμισης της Νομικής και πολλά άλλα» σημείωσε, τονίζοντας πως όλες αυτές οι αποφάσεις είναι πλέον ειλημμένες.
 
Όσο για το θέμα της 4ης Νομικής στην Πάτρα, το χαρακτήρισε παρεμπίπτον, μιας και θεωρεί πως δεν εντάσσεται σε παραγωγική λογική, αλλά τα μόνα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να γίνεται μια σχολή είναι επιστημονικά και παιδαγωγικά.
 
«Να συμφωνήσουμε τουλάχιστον, πως δεν είναι επιχείρηση το πανεπιστήμιο, είναι ίδρυμα έρευνας, γνώσης και τα κριτήρια που ιδρύεται αφορά μόνο το πανεπιστήμιο» σημείωσε.
 
Πάντως για την 4η Νομική ανέφερε πως αυτή αποτέλεσε μια ανακοίνωση στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού συνεδρίου, σε μια συζήτηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει οπωσδήποτε.
 
Όσο για τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί με τις αντιπαραθέσεις, κυρίως στον Έβρο τοπικών κοινωνιών για την χωροθέτηση των νέων σχολών, ο κ. Σακελλίων σημείωσε πως όταν έγινε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Καποδιστριακό, το ΔΠΘ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, δεν ερωτήθηκαν οι τοπικές κοινωνίες.
 
«Για να βάλουμε τα πράγματα σε ένα μέτρο, τα πανεπιστήμια, οι σχολές και τα τμήματα ιδρύονται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Τέλος ενόψει των πρυτανικών εκλογών, ευχήθηκε η νέα διοίκηση του ΔΠΘ να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ευνοϊκή συγκυρία για το Πανεπιστήμιο, με τα νέα τμήματα, και κυρίως να γυρίσει σελίδα. «Είναι δουλειά της πανεπιστημιακής κοινότητας, και κυρίως της πρυτανικής αρχής, να αφήσει πίσω όσα την πλήγωσαν και μας πλήγωσαν» επεσήμανε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.