3ες Αυγομαχιες Προσχολικης Αγωγης

Με τη συμμετοχή 11 Νηπιαγωγείων

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», στο πλαίσιο της ένταξης των εθίμων μας στη Εκπαίδευση, διοργανώνουν τις 3ες Αυγομαχίες Προσχολικής Αγωγής στις οποίες συμμετέχουν τα Νηπιαγωγεία 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 9ο, 11ο, 12ο, 15ο Κομοτηνής, Νηπιαγωγείο Θρυλορίου και Νηπιαγωγείο Κοσμίου.
 
Πρόκειται για την αναβίωση του πασχαλινού ποντιακού εθίμου των «Αυγομαχιών», δηλαδή για έναν διαγωνισμό τσουγκρίσματος αυγών.
 
Μετά την πραγματοποίηση των «Αυγομαχιών» στα προαναφερθέντα Νηπιαγωγεία, οι «Αυγομαχίες»  θα διεξαχθούν την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 και ώρα 10:30, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, με τη συμμετοχή των νικητών κάθε τμήματος.
 
Οι τρεις πρώτοι νικητές του τελικού αγώνα θα κερδίσουν κύπελλα, χορηγία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» και όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με μετάλλια, τα οποία είναι χορηγία της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.