Ξεκινησε τη λειτουργια του το 2ο ΤΟΜΥ στην Κομοτηνη

Θα στεγάζεται στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Απριλίου τη λειτουργία της η 2η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Κομοτηνή, η οποία στεγάζεται στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής.
 
Η μονάδα είναι η δεύτερη από τις τέσσερις που έχουν σχεδιαστεί για την Κομοτηνή, και αναμένεται να συμπληρώσει το έργο της πρώτης μονάδας που ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από περίπου ένα μήνα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η λειτουργεία των άλλων δύο ΤΟΜΥ προϋποθέτει την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, μιας και το ενδιαφέρον στην προηγούμενη προκήρυξη των θέσεων στις ΤΟΜΥ, ιδιαίτερα στους γιατρούς, ήταν περιορισμένο.
 
Το Υπουργείο Υγείας και οι ΥΠΕ, μιας και το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, εφαρμόζεται σε 8 περιφέρειες της χώρας, ελπίζουν πως η δεύτερη προκήρυξη, που αναμένεται να βγει εντός του καλοκαιριού, θα προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη, ώστε να λειτουργήσουν επιπλέον μονάδες σε όλη τη χώρα.
 
Πάντως από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της και η πρώτη ΤΟΜΥ της Ξάνθης, ενώ ήδη λειτουργεί μία στην Αλεξανδρούπολη. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.