Πρεμιερα εκανε η μαυρη κωμωδια «Μαυρη γατα» της θεατρικης ομαδας του Συλλογου «Γυναικα και δημιουργια»

Άννα Μαχαιροπούλου, σκηνοθέτιδα της παράστασης «Παρουσιάσαμε μία διεφθαρμένη κοινωνία που υπάρχει μέσα από τη βιτρίνα της τυπικότητας»

Στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ έλαβε χώρα εχθές η πρεμιέρα της μαύρης κωμωδίας «Μαύρη γάτα» που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Συλλόγου «Γυναίκα και Δημιουργία». Τα μέλη της, αν και ερασιτέχνες ηθοποιοί, μετρούν χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας πάνω στο θεατρικό σανίδι, αφού φροντίζουν κάθε χρόνο να παρουσιάζουν κάποια καινούργια δουλειά τους στο κοινό της Κομοτηνής.
 
Οι κ.κ. Γιώργος Αθανασιάδης, Άρης Κιλιγκαρίδης, Βέτα Κυρέζογλου, Άννα Μπατζιάνη, Μαρία Πετεινάκη, Εύα Σκότη, Σούλα Τοπτσή, Θανάσης Χαριτόπουλος και Κούλα Χατζηνάκη ενσάρκωσαν έντονους και υπερβολικούς χαρακτήρες που θα έλεγε κανείς ότι βγήκαν από σαπουνόπερα της δεκαετίας του ’60. 
 
Για να φθάσουν στην τελική λύτρωση οι χαρακτήρες αυτοί μπλέχθηκαν σε σχέσεις σαθρές, υπόγειες και γεμάτες μυστικά, αφού οι ζωές όλων τους  συντίθενται από μικρά και μεγάλα εγκλήματα που είτε έχουν κάνει είτε σχεδιάζουν να κάνουν. 

Άννα Μαχαιροπούλου «Βασικό μου μέλημα είναι να διασκεδάσει και να γελάσει ο θεατής» 

Το κείμενο της παράστασης, που φέρει την υπογραφή της κ. Γεωργίας Συμεωνίδου, η οποία για τρίτη συνεχή χρονιά καταπιάνεται με θεατρικά έργα, είναι γεμάτο αστυνομικό σασπένς και μία ατμόσφαιρα «καρικατούρας». Όσο για την σκηνοθετική ματιά  με την οποία αυτό προσεγγίστηκε , η  υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Άννα Μαχαιροπούλου  εξήγησε ότι η κύρια πρόκληση που η ίδια κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν να φέρει στο φως το χιούμορ, την ειρωνεία και την ιδιαιτερότητα των χαρακτήρων, προκειμένου τα στοιχεία αυτά να γίνουν κατανοητά από τους ηθοποιούς, για να τα περάσουν με τη σειρά τους στους θεατές.
 
Βασικό μέλημά της, είπε χαρακτηριστικά, είναι «να διασκεδάσει, να γελάσει και να περάσει μία ευχάριστη ώρα ο θεατής», ενώ σε δεύτερο επίπεδο εκτιμά πως στο κείμενο κρύβονται κοινωνικά μηνύματα και προεκτάσεις.
 

«Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει πως η οικογένεια, γύρω από την οποία εξελίσσεται η πλοκή του έργου, παρουσιάζει επί της ουσίας την κοινωνία μας, που, επίσης, κρύβει μικρά και μεγάλα μυστικά, είναι γεμάτη διαφθορά και λειτουργεί υπό το καθεστώς του φόβου της εξουσίας», εξήγησε η σκηνοθέτιδα, υπογραμμίζοντας πως ο κάθε θεατής σαφώς και αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο την κάθε παράσταση.
 
Κλείνοντας, η κ. Άννα Μαχαιροπούλου μίλησε για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το κοινό της Κομοτηνής την μαύρη κωμωδία. «Πρόκειται για ένα είδος αρκετά διαδεδομένο που έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και χρόνια στις θεατρικές σκηνές της πόλης μας», εξήγησε, κρίνοντας πως οι θεατές δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες στο να παρακολουθήσουν την παράσταση και να κατανοήσουν την πλοκή της.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται να πραγματοποιηθούν άλλες δύο παραστάσεις, σήμερα και αύριο στις 21.30 στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.