Το ΔΠΘ παρουσιαζει την εξυπνη πανεπιστημιουπολη του

Ενημερωτική ημερίδα στην Ξάνθη

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ, στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου για την ανάπτυξη του έξυπνου Πανεπιστημίου «Smart University Campus», διοργανώνουν ημερίδα τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στον Πολυxώρο Τέχνης και Σκέψης (Οικία Χατζιδάκι) στην Ξάνθη.
 
Πρόκειται για εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση της πρώτης«έξυπνης πανεπιστημιούπολης» με τη χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας Narrow-Band internet of Things (NB-IoT) για την υλοποίηση έξυπνων εφαρμογών παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας και του νερού, αλλά και διαχείρισης του φωτισμού και του πετρελαίου θέρμανσης των κτηρίων  της πανεπιστημιούπολης.
 
Στο πλαίσιο της νέας πιλοτικής εφαρμογής ΝΒ-ΙοΤ “Smart University Campus”, τοποθετήθηκαν  στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων του Δ.Π.Θ. τεχνολογικά συστήματα  καταγραφής εισροών-εκροών σε δεξαμενή υγρών καυσίμων, μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύστημα ελέγχου και καταγραφής της ποιότητας του νερού και σύστημα ελέγχου οδοφωτισμού.
 
Με την  τεχνολογία NB-IoT η διασύνδεση μεταξύ συσκευών όπως αισθητήρες, αυτοκίνητα, ρομπότ κ.λπ., γίνεται ευκολότερα και με χαμηλότερο κόστος, καθώς δεν απαιτείται η χρήση ειδικού εξοπλισμού.
 
Υπερτερεί σημαντικά σε ποιότητα και ασφάλεια σε σχέση με άλλες τεχνολογίες IoT, αφού η μετάδοση δεδομένων γίνεται μέσω δικτύου κινητή τηλεφωνίας, γεγονός που επιτρέπει και την καλύτερη κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους.
 
Το NB-IoT εξελίσσεται μαζί με τις τεχνολογίες 4G, δίνοντας τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης, ώστε να συμπεριλάβει μεθόδους εντοπισμού θέσης, περιαγωγής, υπηρεσιών μετάδοσης πολυμέσων και πολλών ακόμη λειτουργιών, που θα εξελίξουν σημαντικά τις δυνατότητες του Internet of Things. 

Το πρόγραμμα 

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:
 
18.00: Χαιρετισμοί Επίσημων Προσκεκλημένων
18.15: Χαιρετισμοί από στελέχη Διοίκησης Ομίλου ΟΤΕ
18.30: Παρέμβαση κ. Κωνσταντίνου Ελευθεριανού από DT Group (μέσω SKYPE)
18.40: Παρουσίαση: “Smart Fuel Tank Management”, από τον εκπρόσωπο της εταιρείας Fuelics κ. Κωνσταντίνο Βλητάκη
19.00: Παρουσίαση: “Water Quality Measurment”, από τους εκπροσώπους της εταιρείας Wings, κ. Παναγιώτη Βλαχέα και κ. Βασίλη Φωτεινό
19.20: Παρουσίαση “Smart Cities” από το στέλεχος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Αλέξανδρο Μπρέγιαννη
19.40: Εισήγηση από τον Επ. Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ κ. Νικόλαο Παπανικολάου
20.00: Εισήγηση από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας του ΔΠΘ. Καθηγητή κ. Παντελεήμων Μπότσαρη
20.20: Συζήτηση-Ερωτήσεις

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.