Η μειονοτητα απεδειξε περιτρανα οτι εχει φωνη στο πολιτιστικο γιγνεσθαι

Κατάμεστο το Πολιτιστικό Κύτταρο κατά τη διάρκεια των παραστάσεων «Μου συμβαίνουν κάποια πράγματα» της θεατρικής ομάδας ΤΟΤΣΕΚ

Κομοτηναίοι από την μειονότητα – και όχι μόνο – «πλημμύρισαν» το Πολιτιστικό Κύτταρο από τις 20 μέχρι τις 22 Απριλίου χαρίζοντας το πιο θερμό και εγκάρδιο χειροκρότημά τους στην θεατρική ομάδα ΤΟΤΣΕΚ που ανέβασε την παράσταση «Bana Bir Şeyhler Oluyor» (Μου συμβαίνουν κάποια πράγματα) του κ. Yılmaz Erdoğan, ενός κωμικού που μας βάζει στο δίλημμα να γελάσουμε ή να κλάψουμε.
 
Πρόκειται για την μοναδική μειονοτική θεατρική ομάδα στην περιοχή, σύμφωνα με την σκηνοθέτιδα, κ. Σουκράν Ραΐφ,  ενώ η λειτουργία της συνεχίζεται  με μοναδική ενίσχυση την στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, που παραχώρησε, μάλιστα, δωρεάν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου.

 Το κοινό γέλασε και ταυτόχρονα συγκινήθηκε με τα μέλη της ΤΟΤΣΕΚ στα καλύτερά τους να υποδύονται τους ρόλους τους με μοναδικό ταλέντο και μεταφέροντας με χιούμορ επί σκηνής τις αντιξοότητες που βιώνει σήμερα ο καθένας από εμάς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει «χτυπήσει» την χώρα μας.
 
Το έργο συνέθετε τις ιστορίες των ανθρώπων που παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις, τις τραγικές ιστορίες που διαβάζουμε στις εφημερίδες, με μοναδικό βλέμμα και στυλ. Μέσα από αυτές μας δείχνει τη δύναμη του λόγου, σε μια εποχή που αν ο λόγος δεν αξίζει, δεν είναι αποδεκτός.

 Οι θεατές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση εντελώς δωρεάν, μιας και δεν υπήρχε εισιτήριο, ενώ στον χώρο βρισκόταν ειδικό κουτί για όποιον επιθυμούσε να στηρίξει την ομάδα. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να επικροτείται από την Ελληνική Δημοκρατία, σημείωσε η κ. Ραΐφ, αφού «είναι σημαντικό η μειονότητα να έχει δική της θεατρική ομάδα, ανεβάζοντας έργα στη γλώσσα της».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.