Τριημερη επιτυχια απο το θεατρικο εργαστηρι «Επι σκηνης»

Παρουσίασε την μαύρη κωμωδία «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάσθηκε η μαύρη κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα, Ρεμί Ντε Βος, από το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου «Επί σκηνής» με τρεις παραστάσεις από τις 21 μέχρι και τις 23 Απριλίου.
Η παράσταση είχε χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού όλα τα έσοδα των παραστάσεων πρόκειται να διατεθούν στο Γηροκομείο Κομοτηνής, με τους Κομοτηναίους να ανταποκρίνονται στην προσπάθεια, γεμίζοντας όλες τις θέσεις στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης.
 
Πρόκειται για ένα κείμενο που, αν και ξένου συγγραφέα, «αντανακλά την ελληνική πραγματικότητα και ιδιαίτερα τις σχέσεις μεταξύ των μελών μίας οικογένειας», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν η υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου, κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη,  και οι συντελεστές της παράστασης, που ήταν μέλη του εφηβικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου.
 
Η πλοκή διαδραματίστηκε σε μία μικρή επαρχιακή πόλη που θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει πολύ με την Κομοτηνή. Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα είναι ο γιος μίας οικογένειας που, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας για σπουδές σε μεγάλη πόλη, επιστρέφει προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία της γιαγιάς του. Εκεί συναντά την μητέρα του και έναν παιδικό του έρωτα με αποτέλεσμα να πυροδοτείται η εξέλιξη σχέσεων και απωθημένων.
 
Το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται στη συλλογική δουλειά του εφηβικού τμήματος, μιας και, όπως εξήγησαν ο Χρήστος Δαλκυριάδης και η Θεοπούλα Ευαγγέλου που ενσάρκωσαν τους βασικούς ρόλους, οι νεαροί μαθητές μετά από προτροπή της κ. Λαντζουράκη ασχολήθηκαν όχι μόνο με το «χτίσιμο» του ρόλου τους, αλλά και με το σκηνικό και το ενδυματολογικό κομμάτι, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο μία εικόνα από όλα τα στάδια της θεατρικής παραγωγής.


 

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Μυρσίνη Λαντζουράκη
Σκηνικά- Κοστούμια: Η ομάδα
Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Σιμόν- ο γιός: Χρήστος Δαλκυριάδης
Μαντλέν- η μητέρα: Θεοπούλα Ευαγγέλου
Αν- η κοπέλα: Ασλή Μουσταφά
Εκείνος- ο ίδιος ή άλλος: Αδάμ Αλντάλης
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.