«Το πιστολι του Νευτωνα»: Το δευτερο βιβλιο του Κομοτηναιου μαθηματικου Ανδρεα Λυκου

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο την επιστημονική Ευρώπη του 17ου αιώνα

Το νέο, δεύτερο κατά σειρά, συγγραφικό δημιούργημα του Κομοτηναίου μαθηματικού και συγγραφέα Ανδρέα Λύκου με τίτλο «Το πιστόλι του Νεύτωνα» είναι γεγονός.
 
Ο λόγος για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο την επιστημονική Ευρώπη του 17ου αιώνα, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Δευτέρα 30 Απριλίου, από τις εκδόσεις «Τραυλός».
 
Για τους «ανυπόμονους» ωστόσο όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο συγγραφέας, το βιβλίο θα διατίθεται από την Κυριακή 29 Απριλίου, στην εκδήλωση «Επιστήμη και Μυθοπλασία», στο πλαίσιο του Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου θα λάβει χώρα ένα στρογγυλό τραπέζι με καλεσμένους εκλεκτούς συγγραφείς και μαθηματικούς.
 
Μεταξύ αυτών η Κατερίνα Καλφοπούλου, ο Τεύκρος Μιχαηλίδης και ο Στάμος Τσιτσώνης και ο Ανδρέας Λύκος οι οποίοι θα κουβεντιάσουν για τη σχέση των κειμένων τους με την επιστήμη, με έμφαση στους γόνιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ επιστήμης και μυθοπλασίας, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Ιωάννας Σουφλέρη. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

O αστυνόμος Γιάννης Λόντσας κατέβασε την τελευταία γουλιά, λοξοκοίταξε την εκκεντρική μπαργούμαν του Vero, βγήκε στο ψιλόβροχο και πήρε το δρόμο για την Αστυνομική Διεύθυνση, στον Βαρδάρη. Το ουίσκι αργοκυλούσε γλυκά στο αίμα του – εκλιπαρούσε, η λύση στον μυστηριώδη φόνο να κρύβεται πίσω από την απόδειξη μιας εικασίας. Μια πιθανότητα που δεν έπρεπε να αποκλείσει.
 
…Το φθινοπωρινό μεσημέρι της Θεσσαλονίκης παραχώρησε τη θέση του σ’ ένα κρύο λονδρέζικο πρωινό, στα μέσα του 17ου αιώνα.
 
Ο νεαρός Νεύτωνας αναζητά εκδότη για τη «Μέθοδο των Ροών» του σε μια πόλη που προσπαθεί να ξεπεράσει τη μεγάλη πυρκαγιά και να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Στην άλλη πλευρά της Μάγχης, στο κέντρο της ευρωπαϊκής διανόησης, ο διπλωμάτης Λάιμπνιτς, απεσταλμένος ενός Γερμανού βαρόνου, προσπαθεί να πείσει τον Γάλλο βασιλιά να μην επιτεθεί στην Ολλανδία, ενώ παράλληλα δίνει διέξοδο στο μαθηματικό πάθος του με τη συγγραφή του «Απειροστικού Λογισμού» του.
 
Καλοτάξιδο! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.